• (bkz: loser bir parti olarak chp)

    chp'nin yakın tarihte herhangi bir olumsuz durumdan sıyrılıp da iktidarı alt ettiği, elle tutulur bir başarı elde ettiği herhangi bir vaka var mı buna bir bakmak lazım. baykal gibi; milletvekili bile olmaması gereken, tayyip'e başbakanlık vermiş, seçimler biter bitmez tayyip'le konuşmaya gitmiş bir adamı meclis başkan adayı yaparak neyi amaçlıyordu bunu sormak lazım. hdp, son turda akp ve muhalefetin adayı kalırsa muhalefetin adayını destekleriz derken chp baykal'ı neden ısrarla yarışın içinde tutmuş buna bakmak lazım.

    chp eğer, mhp'nin tüm olumsuz tavırlarına karşın, cumhurbaşkanı adayı yaptığı, ve tüm adaylar içinde en tarafsız ve makama uygun aday olan ekmeleddin'i desteklemiş olsaydı, hem mhp'ye ve seçmene uzlaşmacı bir mesaj verecek, hem hdp'ye akp karşıtlığı söylemlerini kanıtlama fırsatı verecek, sonunda da akp adayını seçtirmeyerek büyük bir zafer elde edecekti.

    eğer mhp oktay vural, ümit özdağ gibi bir aday çıkarsaydı aleyhindeki tüm argümanlar geçerli olurdu. ama mhp bu seçimde çıkarılabilecek en iyi adayı çıkardı, chp de baykal'ı çıkardı. düşün baykal ya deniz baykal. başka söylenecek bir şey yok.

    (bkz: keep calm and deniz baykal)
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap