12 entry daha
  • şehir içi trafiğinin tam tersine şehirler arası yollarda sağ şerit bana göre en tehlikeli şerittir. mümkünse orta şerit en iyisidir , çift şeritli yolda ise sol şerit tercihi iyidir.

    neden?
    çünkü; arabası bozulan, çişi gelen, tarla-bahçe mallarını kenara yığan, 20 km/h'la saman taşıyan römork, yola kafasını uzatan renault toros, park etmiş tırlar, geri geri gelmeye çalışan andavallar ve istinat duvarları yolun kenarında hediye olarak önünüze çıkabilir.
    orta şerit imkanınız varsa orta şerit tercihi de yoldan çıkarak size yaklaşan karşı taraf -allah korusun- sürücüsü ile aranızda 2-3 metre dahi olsa kaçma şansınızı artırmak.
    özellikle tırlar çok tehlikeli, sollarken dikkat edin ve sabırla uygun zamanı bekleyin. bu arada sollama yaparken düşük vites yüksek devir her zaman...

    ayrıca n'olursa olsun takip mesafenizi koruyun. arkanızdan gelen siktirsin gitsin.
    son ekleme: sol şeritte yol isteyen olunca hiç ama hiç acele etmeyin uygun olunca yavaştan şerit değiştirerek verin - yalnız bı şeritte 60 km/h gitmeye de kalkmayın-
    diğer şeritlerde umursamayın bile...

    emniyet kemeri ve takip mesafesi çok önemli...
    hayat kurtarır!

    -----

    edit: ekleme

    özellikle kış aylarında tünele girince yolu temiz görüp gaza abanmayın. herşey gibi tünel de bitiyor ve sonrası cam gibi kaygan zemin olabilir.
    farlarınız gündüz de olsa açık olsun. gerçekten dikiz aynasındaki farkedilirliği daha yüksek.
1229 entry daha
hesabın var mı? giriş yap