5 entry daha
  • afişindeki albeniyi filme taşıyamayan bir yapım the reef.

    2007 yılında arkadaşı david nerlich ile çektiği timsahlı gerilim black water filmiyle çeşitli festivallerden ödül ve adaylıklar kazanan andrew traucki, open water benzeri bir filmle karşımızda. yine okyanusta mahsur kalan insanlarımız ve bir adet köpekbalığımız var. bütçesi bir hayli kısıtlı olduğundan, karakterlerinin içinde bulunduğu psikolojiyi yansıtmaya çalışan traucki, hem oyuncuların yetersizliğinden, hem sığ senaryosundan, hem de bir sahnede kullanmak zorunda kaldığı berbat efektten dolayı filmini bozguna uğratıyor.

    open water'ın elde ettiği başarıdan dolayı böyle bir işe kalkıştığını düşündüğüm yönetmen, birçok sahnede open water etkisi yaratmaya çalışsa da, boyunu ve bütçesini aşan sahnelere yer verdiği için (örn: kate'in üzerinden salınan köpekbalığı için kullanılan efekt) istediğini elde edemiyor. gerçek olaylardan esinlenerek çekildiğini öne sürdükleri film, traucki'nin elinde paramparça oluyor. okyanusun ortasında, suyun içinde çırpınıp duran 8 ayak göstermek ve ara sıra köpekbalığı yüzgecini üzerimize sürüklemek dışında hiçbir gerilim unsuruna yer veremiyor. oyuncuların gerçekten içinde bulundukları durumun farkında olmamaları, etraflarında köpekbalığı dolaşırken, şoka girme numarası yapan insanlar gibi yüzlerine yerleştirdikleri donuk ifade (ortada bir ifade de yok ya, neyse..) tüm inandırıcılığı yok ediyor. hatta bir süre sonra köpekbalığının tarafına geçip, "şunları ye de, kurtulalım bu işkenceden" demeye başlıyorsunuz.

    black water filminin de gerçek olaylardan uyarlanmış olması ve elde edilen başarı, traucki'nin "bakın gerçek olaylardan uyarladım, ne kadar etkileyici değil mi ? hatta o kadar etkileyici ki, filmi çekerken özenmeme gerek bile yok, ne de olsa gerçek bir olay" düşüncesiyle hareket etmesine neden olmuş bence. iyi bir film olan black water, en azından oturmuş bir senaryoya ve sırıtmayan oyunculuklara sahipti ama o filmi david nerlich ile çekmiş olan traucki, yalnız kalınca ne yapacağını bilmez hale gelmiş ve bir hayli bocalamış.

    bu arada, bir köpekbalığı yemek yedikten sonra, ne sürede sindirim sağlıyor ve yeniden yemeye hazır hale geliyor ? filme baktığımızda son derece obur bir köpekbalığı ile karşı karşıyayız da..
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap