aynı isimde "la casa de papel" başlığı da var
7 entry daha
  • arjantinli yazar carlos maria dominguez'in 2002 yılında yayınlanan romanı. türkçeye seda ersavcı tarafından "kağıt ev" ismiyle çevrilmiş ve jaguar kitap tarafından yayınlanmıştır. 88 sayfalık bir kitap. içinde peter sis tarafından çizilmiş çok hoş illüstrasyonlar var.

    kitap 1998 yılında kitabın kahramanlarından olan bir edebiyat akademisyeninin soho'da bir sahaftan aldığı kitabı dükkandan çıkar çıkmaz okumaya başlaması ve bu sırada bir arabanın altında kalması ile başlıyor. ölen akademisyenin görevlerini devralan kitabın anlatıcısı bir kaç gün sonra rahmetliye postalanan joseph conrad'ın, kitapta gölge hattı ismi ile geçen, shadow line (kitap türkçeye üç deniz öyküsü ismiyle çevrilmiş) isimli kitabı alması ile olaylar başlıyor. kitap eski bir baskıdır ve çimentoya bulanmış bir şekilde perişan durumdadır. anlatıcı kitabın öyküsünün peşine düşer.

    kitap okumak, edebiyat, kitaplar, kitap sevgisi, kitapların hayatımızdaki yerleri, kitapların günlük hayattaki yeri, kitapçılar, kütüphaneler, kitap satın alma hastalığı, bibliyofiller, koleksiyonerler, tsundokular gibi konular üzerine.

    sürükleyici, merak uyandıran, gerçek anlamda şirin, masalsı havası bulunan bir kitap. hararetle tavsiye edilir.

    --- spoiler ---

    her şeyde bir bit yeniği aradığımdan değil. kuklacıların beni kandırmasına izin vermek, tiyatronun rustik etkileri ve basılı sözcüklerdeki melodi hoşuma gidiyor. fakat güneydeki uzak bir kumsalda yer alan kağıt ev, gölge hattının nihayet farkına varmamı sağladı: bir tuhaf eğlencede basılı harflerin arzularıyla cisimlerini bir araya getiren gizli bir boyut. (sayfa 70.)
    --- spoiler ---
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap