30 entry daha
  • ben de bu seçimden çıkardığım dersi kendi tarihime not düşmek isterim.

    şimdi beyler ve bayanlar,

    kim yazmıştı hatırlamıyorum. hali vakti nispeten yerinde olan okumuş kesimin, okumamış/okuyamamış, mağdur, hakkını alamayan kesimin hakkını savunmaya çalışmasının bir savaşıydı bu. bu savaşı verirken bizzat hakkını savunduğumuzu düşündüğümüz kitleden de yaftalar yiyiyorduk. ancak yine de gelecek nesiller, vicdan o bu şu diyerek kendimizi avuttuk ve bu güne kadar geldik. geldiğimiz noktada bence de derdimizi tam olarak anlatamadığımız açık.

    bundan sonra kendi adıma yapılacak şey çok basit. gerçekten hiç canımı sıkmayacağım. bilmiyorum, çomar o bu şu diyerek belki de cidden hata yapıyoruz. bilmiyorum. ama benim gözümdeki o seçmen profili de kolay kolay değişmiyor işte. görüyor, duyuyoruz. şimdi ben ortalamanın çoook üstünde bir maaşla çalışan hollanda kafasında bir adamken, neden asgari ücretlinin dertlerini savunmaya çalışıyorum ki? üstelik bu savunduklarım bana düşmanken.. gelecek kaygısını da ülkeden siktir olup gitmekle halledebilirim.

    he, belki de baştan beri amaç beni böyle düşündürtmekti. söyleyebilirim ki, amaçlarına ulaştılar o zaman. büyük bir sistem var abi. öyle böyle değil. nemalanan öyle mecralar var ki, senin kişisel ya da kitlesel hamlelerin bir işe yaramıyor. adam bugün çıkıp misal taksiciler bizi bölmeye çalışıyür dese, bu kitle taksicileri linç eder, herhangi bir medya organınından bahsetmiyorum bile. bu kitleyi istediği şekilde yönlendirebilir. senin benim gücüm buraya kadar abi. yetmiyor yani. yeteceğine inansam yine devam edelim. inancım kalmadı.

    dönüp dediğim gibi kendime bakıyorum. aslında gayet iyi durumdayım. hökümetle işim olmaz, polisle olmaz, gelirim giderimi karşılıyor, istediğim şeyi aynı anda yapamasam da kısa süre içinde yapabiliyorum. sikmişim emekliye vereceği zammı. sikmişim asgari ücreti, sikmişim gss mi ne sikim onu, sikmişim kim kaç milyon euro nereye kaçırdıysa. benden her ay %15 gelir vergisini her halükarda kesiyor mu devlet zaten? kesiyor. gelip evimde içtiğime karışabiliyor mu? şimdilik hayır. gün gelir karışmak ister, işte o zaman ben de çaresine bakarım.

    ama böyle olacağını sanmıyorum. yani tıpkı nişantaşından şehit çıkmaması gibi, koztayağında bomba patlamaması gibi bir şey. sanki bir danışıklı dövüş gibi. hökümet bu koyun sürüsü dışındaki kesime çok dokunmuyor, mesaj yolluyor. sen de bana dokunma diyor. al işte yüzde 25 30 falan seni temsil ediyor. otur oturduğun yerde diyor. ben de eyvallah diyorum.

    zaten şu hayatta ne oluyorsa fakire oluyor. çok çalışan onlar, az para alanlar onlar, hiç yurtdışı göremeyen, geçim derdi çeken, çocukları salak salak okullara giden, 50 yaşında kanserden ölen, hastanelerde sıra bekleyen onlar. e baktığın zaman oy veren de onlar. ülkede iki kesim var. birincisi onların dilinden anlıyor, ikincisi sadece koyunsunuz diyor (ben dahil) napsın şimdi bu adam alaşkına?

    bari şu adamlara verdikleri sözü tutsunlar. bir nebze rahatlarlar. öyle devam ederler.

    şu parantezi açmadan noktalamak istemiyorum sözlerimi. ülkedeki muhalif kesim iğrenç. iğrenççç. tek kelime ile iğrenç. facebook grubumda özellikle akp, chp tüm kesimden insanları tutuyorum ki nabzı bir tutam da olsa görebileyim. tek kelime ile iğrenç. bırak koyun moyun demeyi, aşşalıyorlar, salak salak provakatif yılmazın yazılarını paylaşıyorlar. bak buraya yazıyorum, yılmaz özdil kadar mevcut hükümete hizmet eden başka bir yazar yoktur. belki gizli anlaşmalar bile olabilir. o derece paranoyağım.

    ne diyoduk? muhalefet. ben size gerçeği söyleyeyim mi? çoğunun bir boktan haberleri yok. öyle sığ, öyle yüzeyseller ki anlatamam. ortaya bir şey koyan yok. hep beylik laflar. zekadan yoksun, sıradan, kokuşmuş.. hal böyle olunca tabi sonuç kaçınılmaz oluyor. neymiş hile yapılmış. ulan hile yapıldığını ortaya koyamayacak kadar teşkilat değilsen sen neden varsın? nasıl bir organizasyonsun? hiçsin hiç..

    milletin milliyetçi ruhunu emen partiye de şaşırmayın çok. bu adamlar 5 kuşaktır amerikan köpeği. onlar ne derlerse aynısını yaparlar. yahu bu kadar zor mu görmek alaşkına?

    nitekim, milyar yıllık evrende bu döneme denk geldik. şu an sen değil, çorumun bilmem ne köyünde yazın hasatını kaldırmış ve tüm yıl için 15-20 bin lira parası olan, her gün kahveye giden, karısını belki döven, dindar geçinip boşluğunu yakalasa aklına gelmeyecek şeyleri yapacak adamların seçtiği adamlar yönetiyor seni. sike sike kabul edeceksin. sana kimse o adam gibi ol demiyor, kendi halinde yaşa bize dokunma biz de sana dokunmayalım diyor.

    kapalı bir kapının ardında kapkaranlık bir ortamda büyük bir grup seks yapıldığını düşün.
    kapıyı açma lan işte.
    sik denk gelebilir sana büyük ihtimalle..
    açma kapıyı..

    ya da şöyle söyleyeyim,
    ben kapadım kapımı. (ebru gündeş şarkısı gibi bitti amk. :s)
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap