421 entry daha
  • sana anlatıyorum bilal, iyi dinle:

    çıplak maaşın söylenmesinin sebebi döner sermayeden gelen paranın emekliliğe yansımaması, her ay alınamaması ve sabit bir miktarının olmamasında kaynaklanmaktadır. her doktor da döner sermayeden pay alamamaktadır.

    doktorların nöbetlerden şikayetçi olmasının sebebi ise insani şartlar altında tutulamamasından kaynaklanmaktadır. iki günde bir nöbet tutan hekim nöbet sonrası evine gidip dinlenmek yerine ertesi gün de hasta bakmaya devam etmektedir. doktorların itiraz etmeleri sadece kendilerinin bu insanlık dışı duruma maruz kalmalarından değil aynı zamanda yaptıkları işin veriminin düşüp hastalara yansımasından duydukları rahatsızlıktan da kaynaklanmaktadır. hiç bir doktor hastasına zarar vermek istemez. gün aşırı tutulan nöbetler tıbbi hata riskinin artmasına sebep olur. (annene iki günde bir uyuyan bir hekimin bakmasını ister miydin yazar kardeş?)
    nöbetlere itiraz edilmesinin bir başka sebebi de tutulmaya zorlanılan ekstra nöbetlerin belirli bir zamandan sonra maaşa yansımamasından kaynaklanmaktadır. yani hekim haftalık mesai saatini doldurmuş, üstüne zorla ekstra nöbet tutmuş ve bunun büyük bir kısmını da karşılıksız tutmuştur.

    yeteri kadar dinlenmiş, verdiği emeğin karşılığını alan, insani şartlar altında yaşayan bir doktora hasta anneni göstermek istersen sevgili bilal, özel hastaneye gitmeni öneririm. tabi paran varsa.
2271 entry daha
hesabın var mı? giriş yap