9 entry daha
  • ülkemizde 2,0 lt. 180 beygir gücündeki dizel motor ile satılmakta olan orta sınıf otomobildir.

    1999 cc'lik motoru ile %90'lık ötv diliminde yer alması nedeniyle başlangıç fiyatı (vergiler hariç 26.000 euro iken), 59.000 euro (yaklaşık 180.000 tl).
    donanım seviyesine göre bu fiyat 250.000 tl'ye kadar çıkabiliyor.

    rakiplerinin fiyatlarına bakalım:

    2,0 lt. 190 ps'lik 8 ileri otomatik şanzımanlı bmw 320d, 173.000-tl'den başlıyor,
    1,6 lt. 136 ps'lik 7 ileri otomatik şanzımanlı mercedes c 200d ise 144.000-tl'den başlıyor.

    mercedes diğer iki rakibine göre 1,6 lt.lik motorunun vergi avantajı ile öne çıkıyor. güç olarak rakiplerinden zayıf kalsa da, hem düşük motorlu taşıtlar vergisi ile kullanım maliyeti düşük hem de diğer rakiplerinin başlangıç fiyatına oldukça yüksek donanımlı bir c serisi alınabilmesini mümkün kılıyor. zaten satış rakamları da çok yüksek.

    xe'nin fiyatı bmw 320d'den biraz yüksek kalsa da, benzer diyebiliriz. bu sınıfta alışıldık araçları tercih etmek istemeyenler için cazip bir seçenek olabilir.

    xe'nin tasarımın sade ama sportif olduğunu söyleyebilirim, bu benim beğendiğim bir tarz ancak tabii ki zevk meselesi. iç mekanı da aynı şekilde sade. ancak premium bir araca yakışır hatların kullanıldığını söyleyebiliriz. öte yandan kokpitte kullanılan çeşitli malzemelerin kalitesinin mercedes c serisi ve bmw 3 serisi'nin gerisinde olduğunu görmek üzücü oldu. bir de şu dönen vites seçim hedesi olayını hala benimseyebilmiş değilim.

    performansa gelirsek, xe'yi henüz yolda test etme şansım olmadı ancak performans verilerine baktığımızda bmw'den geride kaldığı görülüyor. keşke hafiflik iddiası pratikte de kendini gösterebilseydi.

    borusan ile jaguar'ın daha çok satış yapacağını söylemek mümkün ancak şu an premium sınıfta farklı seçenekler arayanlara hitap edecek gibi duruyor.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap