65 entry daha
  • kitabı ve silmarillion'u okuduğunuz zaman bu olayı çok daha iyi anlayacaksınız. orta dünyada ki güç dengeleri kurulurken hobbitler hiçbir zaman hesaba katılmamış kendi hallerinde yaşayan bir halktır. bu yüzden dolayı sauron diğer yüzükleri ve the one ring'i yaratırken bu halktan olanları herhangi bir şekilde denklemin içine katmamıştır. gandalf haricinde orta dünya üzerinde yaşayıp da hobbitlerle ilişkisi olan tek karakter tom bombadil'dir. (filmde anlamsız bir şekilde canlandırılmayan karakter)
    yüzüğün sahip olduğu evil charm (kötü etki diyebilirsiz) yüzünden; hırs, öfke, gücün dayanılmazlığı gibi konularla kör ederek, onu kullanan kişileri bir araç olarak kullanıp sauron'a ulaşmaya çalışır. gandalf'ın kendisi bile yüzük ile ilgili araştırma yaparken (kitapta 10'larca yıl boyunca sürerken filmde bu süre çok daha kısa gösterilmektedir) yüzüğe direkt olarak temas etmekten kaçınmıştır. bütün bu sebeplerden ötürü orta dünyada yüzükten en az etkilenenler hobbitler olduğu için gandalf bu görevi onlara vermeyi uygun görmüştür.

    bir de bonus fact: frp dünyasında ki alligment muhabeti (taraf,tutum gibi türkçeye çevrilebilir) kartalların alligmentı neutral good'dur.(yani etliye sütleye karışmayan iyi taraf) olay çok elzem bir mesele olmadığı sürece pek karışmak istemezler. aynı entlerin savaşa girmek istemeyip de sonradan ağaçların katledildiğini görünce isengard'a saldırması gibi.

    edit: hatalı yazım. @superbi'ye teşekkürler.
285 entry daha
hesabın var mı? giriş yap