26 entry daha
  • bu adamı hem discovery'de hem youtube'da yıllardır izlerim. tlc'de görünce şimdi yine aklıma geldi, yazmak istedim. programları eğlencelidir ona lafım yok ama numaralarının yüzde doksanı ya cgi ya da sahne tertibatlı kurgu numaralar. etrafında şaşırıp "no wayyy no waaayyy" diyenler de rol yapıyor. adam aslında bildiğin şarlatan. çünkü numaraları herhangi bir trickle açıklanamayacak kadar imkansız. buradaki "imkansız"dan kastım "vay anasını be nasıl yaptı" imkansızı değil, gerçekten bildiğimiz zaman mekan gerçekliği içerisinde imkansız. fiziken imkansız.

    hadi el çabukluğu numaralarını geçtim, zihin okuma hadisesi (ki her üç numarasından birisi budur) düpedüz saçmalık. en basitinden sana "içinden bir x tut" diyor (buradaki x şarkı sözü, bir arkadaşının adı, bir şehir, bir film adı, her şey olabilir) ve gözlerine bakıp biliyor. bunu tuttuğun şeyi herhangi bir yere yazdırmadan, sana hiçbir şey seçtirmeden yapıyor. öyle yoldan geçerken, spontane, saniyeler içinde.

    hassiktir lan.

    cem yılmaz esprisi gibi olacak ama adamda gerçekten zihin okuma kabiliyeti olsa neden kanala program yapsın, neden sokak sokak dolaşıp bozuk para numaralarıyla uğraşsın. dünyanın ilk gerçek süper gücüne sahip insanı olarak tarihe geçer, müridi falan olur, yer yerinden oynar. akıl var mantık var. bu programın gerçek gibi lanse edilmesini kabullenemiyorum o yüzden. tek kelimeyle ahlaksızlık. başına numaraların bazılarının (bence neredeyse hepsi de neyse) kurgu olduğunun belirtilmesi gerekiyor kesinlikle.

    bunun gibi bir de troy var. aynısının siyahisi. ama onun cgi'lar epey belli oluyor. yapmayın canım, yapmayın arkadaşım.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap