2 entry daha
  • geçtiğimiz yaz kendime bir tablet almayı düşünüyordum. en çok istediğim özellikleri, kendi kaleminin olması, bu kalemiyle pdf belgeleri üstüne not alınabilmesi ve tabi ki de heroes 3 çalıştırabilmesiydi. böylece dersi slayttan anlatan hocaların dersine her seferinde bir sürü çıktı almak zorunda kalmayacak, sadece slaytı indirip hoca hızlı hızlı anlatırken slayt üstüne not alabilecektim.

    samsung'un bir mağazasına gidip bu özelliklerde bir tablet aradığımı söylediğim zaman ilgili hanım bana, o zamanlar yeni çıkmış olan bu samsung galaxy tab a'yı gösterdi. kalemiyle ilgili önceden ezberlediği özellikleri sıraladıktan sonra ben asıl merak ettiğim soruyu sordum. "bu kalemle pdf'in üstüne çiziktirme yapabiliyor muyuz?" kadın kesin bir şekilde hayır dedi ve buna zaten gerek kalmayacağını ima edecek şekilde not uygulamalarının ne kadar şahane olduğundan bahsetmeye başladı. illa pdf belgelerinin üstüne not almak istersem, sayfanın ekran görüntüsünü alıp resim editöründe kalemi kullanıp resmi kaydedebilecektim. her sayfa için ayrı bir resim. o0o0o0o ne kadar kullanışlı.

    çok beğendiğim bu modelin pdf üzerine kalemle not alamıyor olması canımı sıkmıştı. ama belki kadının bilgisi eksiktir, belki başka bir samsung mağazasında istediğim bilgiyi bana verebilirler diye düşünerek başka bir mağazaya gittim. fakat orada da aldığım cevap aynıydı. kalemle resim çizilebiliyor, el yazısı tanıtılabiliyor ama acrobat reader'da açılan pdf dosyalarının üzerine not alınamıyordu. iki mağazada birden yanlış bilgi alma olasılığımın düşük olduğuna kanaat getirdim ve bu cihazda gerçekten istediğim şeyin yapılamadığına ikna olmaya başladım.

    yine de emin olmak için internette biraz araştırma yaptım. samsung'un sayfasında, benim gibi mağaradan çıkan insanlar dışında herkesin bildiği şeyleri koymamışlardı. youtube'da izlediğim review videolarının hiçbirinde de pdf dosyalarını kalemle çiziktirmek hakkında bir şey yoktu. bir videoya yazdığım yoruma hayat dolunun teki gelip, "evet, falanca programla yapabilirsin" diye cevap verdiğinde sevinmiş, bahsettiği uygulamanın paralı olduğunu öğrenince balonumu söndürmüştüm. ama acrobat reader'dan değil de ez-pdf bilmem ne programından bahsediyorsa, demek ki acrobat reader'ın bu tür bir özelliği yoktu.

    buna rağmen, nihayetinde cihazı almaya karar verdim. çünkü hala makale okumama yarayacak taşınabilir bir cihaza ihtiyacım vardı. heroes 3 hd'yi de unutmayalım tabi. böylece cihazı aldım. acrobat reader'ı ilk defa kullanıncaya kadar da, cihazın kalemiyle istediğim şeyi yapamayacağıma emindim. derken kazayla serbest çizim seçeneğini açıp tıkladım ve birden kalemle sağa sola rastgele çizgiler çizebildiğimi fark ettim.

    bu da yalanına sokuyumculara gelsin. kanıt

    özet: şimdi ben, iki farklı samsung mağazasında, gayet de avm'lerde bulunan, çakma olmayan şubelerinin ikisinde, bizzat yetkili satış sorumluları tarafından, tabletin kaleminin, pdf belgeleri üzerinde karalama yapmak için kullanılamayacağı şeklinde bilgi aldım. şimdi rencide etmek için şube isimlerini ver....eceğim ki rencide olsunlar: cepa ve kentpark şubeleri.

    ve ben, en başta beni cihazı almamaya yönelten bu bilgiye rağmen en sonunda cihazı almaya karar vererek samsung'a rağmen samsung'a kazanç sağladım. ben, o iki çalışanın o ayki mayışlarını hak ettim. samsung'un kendi kendine uyguladığı ambargoya rağmen, tableti aldım. samsung'a para kazandırıp iflastan kurtardım. eski şanlı günlerine ulaştırdım.

    sonuç: sonunu bağlayamadım amk. neyse iyi oldu, başı da güzel değil zaten.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap