2477 entry daha
  • yasal mevzuattaki boşluktan faydalanarak 3g bağlantınız üzerinden otomatik abonelik hizmetleri yaratan nitelikli dolandırıcılara en çok müsade eden operatördür. şahısların haberleri olmadan garip servislere üye yapılması ve akabinde her ay otomatik olarak faturalandırılması yüzünden açılan şikayet kayıtlarının %70 'i vodafone 'a ait. burada yazdıklarım bir itham değil, devlet kayıtlarındaki detaylar. ortada hiç bir hizmet yokken her ay faturanızdan 40 tl gibi rakamlar çeken bilişim firmaları için hiç bir yaptırımda bulunmayarak, biz sadece aracıyız açıklaması yapıyorlar.

    yürütülen organize dolandırıcılık işlemini şikayet ettiğinizde de karşınıza ''bakın şu şu tarihlerde, şu günler, şu saatlerde hizmeti şu kadar kullanmışsınız'' diye kayıtlar sunan bir oluşum çıkıyor. yasal mevzuata göre bu kurumların suç işlediklerini kanıtlamak zorundasınız ve bunun da mümkünatı yok. adam abone olmuşsun sonrada kullanmışsın diyor, operatör de evet abone olmuş ben de para kesmişim diyor ama sizin hiç bir hizmetten haberiniz yok çünkü birileri sizin yerinize 3g bağlantınız üzerindeki exploiti kullanarak otomatik onay işlemi yapmış. yani kısacası bu tutmuş, bu pişirmiş, bu da yemiş mevzusu; herşey baştan kurgulanmış. haberiniz olduğu anda çoktan sizi tokatlamış oluyorlar. tüketici hakları hakem heyeti de hiç bir şey yapamıyor. karşı tarafa yazı yazıp cevap istiyorlar. cevap olarak şahıs şu kadar ay şu hizmeti kullanmıştır diye döküm geliyor sonra hooop dosyanız iptal.

    bakın bu dolandırıcılığın aylık ekonomik hacmi 20 milyon liranın üzerinde ve bu pastanın %70 'ini vodafone yiyor. şahsi kanaatime göre bu iş ya organize bir suç ya da bu vurgunu yapanlar operatörlerin paravan şirketlerinden başkası değil.
5156 entry daha
hesabın var mı? giriş yap