78 entry daha
  • yaklaşık 7 seneden beri aralıklı olarak kullandığım ilaç. ilk aldığım 2009 senesinde beni bayağı bir rahatlatmıştı.özellikle uyku problemime ve kafaya taktığım kötü düşüncelerine çare oldu. yaklaşık 9 ay 1mg kullandım. yanında antidepresan olarak lustral 50mg verildi. ilacı bıraktıktan yaklaşık 5 ay sonra yine hastalnadım. tekrar ilaca başladım ancak bu sefer uykusuzluk yapmaya başladı. bunun yanına bir de serequel eklendi. 2011 yılından beri serequel e hiç ara vermedim. ama risperdale ara verdim. maksimum 1 sene kullandım risperdali ve her bıraktığımda serequel almama rağmen tekrar hastalandım. arada dozları arttırıp indirdim. tabi doktor tavsiyesiyle. ama hr sefer yine hastalandım. aradakileri anlatmayacağım. ayrıntıları tam hatırlamıyotum bile. 2014 sonunda yine tekrarladı hastalık. 2015 in başından beri 1mg risperdal 50mg serequrel. 50 mg lustral kullandım. sonra lustralı bıraktım. serequeli 25mgye indirdim. ama şimdi uyku problemi başladı. ayrıca karamsarlık. endişe ve panik durumu. yine ekşi sözlükte okuduğum psikotik depresyon durumu. tam bu tanıma uyuyorum. bu sefer daha sabırlı olacağım ve ilaçları minimum 2.5 sene kullanacağım. aslında hayatım boyunca sanırım kullanmam gerekecek. rexapine mi geçsem diye düşünüyorum ama risperdal resmen içimdeki siniri yokediyor.
    yan etkiler olarak burada yazan tüm yan etkileri yaşadım. cinsel güçte azalma veya kaynolması. iştah açması ve kilo aldırması. ancak hemen hemen hepsi 6-9 ay içinde geçiyor. biraz donukluk baki kalıyor. belki yaşım ilerledi daha olgun olduğum için o eski heyecan yok. bu konuda belki söylenebileceklerden biri bu hastalığa ilk 28 yaşımda yakalandıma ve şu an 35teyim. belki risperdal biraz karamsarlık yaratıyor olabilir. bu yüzden yanında verilen lustrali burakmamam gerekiyor sanırım.

    kullanmayı düşünen arkadaşlar mutlaka doktordan alacakları ilaçları kullanın. mutlaka minimum 2.5 sene kullanın. ben en fazla 1 yıl kullandım ilaçları ve tekrarladı hastalık. şu anda ilaçları kullanmama rağmen herhalde dozu fazla düşürdüğümden depresyona giriyorum yavaş yavaş. artık 7 yıldır bu problemleri yaşadığım için tecrübeli oldum herhalde. umarım bu ilacı kullananlar yeterli derecede sabırlı olur. işimi eskisi gibi yapamasamda yinede verimli çalışabiliyorum. normal hayatımı sürdürüyyorum. yılın belirli dönemleri böyle uykusuzluk çekip azap oluyo ama ilaçlar bu zamanı daha yaşanabiir kılıyor.

    işin özü iyi ilaçtır. adamı düzene sokar

    edit.:yaklaşık 2 ay geçti 1.5mg ye başladığım. bugüne kadar çok sıkılıyordum. doktor hatta risperdal yerine invega yazdı. ama kaç aydan beri ilk defa düzgün kalktım. bugün kendimi daha iyi hissediyorum. şimdi biraz daha deneyeceğim risperdali ama doktor yazdığı için eninde sonunda invegaya geçeceğim. umarım invega daha iyi gelir.invega hakkındaki görüşlerimide invega başlığı altında yazacağım
125 entry daha
hesabın var mı? giriş yap