836 entry daha
  • son 3 günde 2. kere bu zibidi sayesinde şu listeye giriyorum. aradaki günde de başka bir entry vardı listede stephen curry adına zaten.bu da stephen curry'nin kırdığı rekorlardan biri. eskiden nba yazıları çok az kişiye ulaşırdı. adam taa oradan buraya, debe listesine etki etti.

    (bkz: #58780749) / (bkz: #58860863)

    - - - - -

    üçlük çizgisini 1 metre geriye çeksen ligin sayı ortalaması 10 puan düşer, bu marul kafanın ki değişmez anasını satayım, daha neyi konuşuyoruz?

    yetmedi mi? adam turnikeye girdi mi ya atıyor, ya asist yapıyor.

    hiç bir şey yapmasa, milletti tedirgin ediyor "şimdi nereye koşacak" diye.

    en iyi savunmacıları yerlerde süründürüyor, en uzun adamın üzerinden floater bırakıyor.

    topu öyle bir sürüyor ki, ister istemez "kesin ip var amk" esprisi aklına geliyor.

    sırf son iki senede neler yazdırdı - ne analizler, ne istatistikler kastırdı bu adam.
    lige girdiğinden beri kobe bryant hastası şu gönlüme, black mamba'nın gittiği sezon dünyaları verdi bu zengin piçi baby-faced assassin...

    dün akşam yaptıkların bir oyuncudan gördüğüm en epik performanslardan biriydi.
    benim izleme şerefine eriştiğim en büyük olay olan kobe'nin 81ine gördüğüm en yakın şeydi.

    düşün ki;

    - bu galibiyet ile playofflara girmeye en erken hak kazanan takım ol.
    - bir sezonda en çok üçlük atan oyuncu rekorunu kır. zaten ilk iki sırası sana ait olan rekoru kırıp ilk üç sırayı işgal et.
    - bunu ligin bitimine 24 maç kala maç başına 5+ üçlük ortalaması ile yap.
    - bunu bir maçta en çok üçlük atan oyuncu rekoruna ortak olarak yap.
    - bunu maç kazandıran basket olarak yap.
    - bunu ortasahayı geçer geçmez, potaya yaklaşma fırsatın ve süren varken "it's ok. i got this" coolunda yap. (tam o şut sonrasında devasa bir patlama olsun ve stephen curry güneş gözlüğü ve pardesüsüyle olay yerinden uzaklaşsın istiyor deli gönül)
    - bunu seni yenme ihtimali en yüksek olan takıma, mvp sezonu geçiren russell westbrook ve şu sezonkine yakın performansıyla mvp olmuş olan kevin durant'e karşı yap.

    öf...

    - - - - -

    nba tarihine bu kadar kısa sürede bu kadar yukarıdan giriş yapan adam tanımadım ben. kobe, lebron, jordan oldukça sistematik yükseldiler ve ulaştıkları konumlar önceden tahmin edilebiliyordu.

    ama curry? kim son 3 senede stephen curry'nin bir sonraki sezon bu kadar oyununu ilerletebileceğini düşündü? 4. seneyi düşündükçe tüylerim diken diken oluyor. ya 5. sene? 6.? 7.?

    en çok da güldüğüm şimdi "koş, turnike at" desen 12/16 atamayacak adamlar dün gece en ciddi mücadele esnasında 12/16 üçlük atan adama değişik argümanlarla muhalefet ediyorlar. eyvallah ya...

    kobe'nin jordan ile sırıtmadan aynı cümlede yer alabilmesi 15 senesini aldı. stephen curry'nin ivmesine dikkat ederseniz tüyleriniz diken diken olur.
    stephen curry 27 yaşında 2. şampiyonluğu, 2. mvp'si ve ilk finaller mvp'si ödüllerine koşarken, jordan'ın ilk şampiyonluğunu kaç yaşında kazanmıştı, n'olur söyleyin?

    michael jordan ilk şampiyonluğunu 28 yaşında kazanmıştı.

    henüz jordan ile çok uzak segmentteler.
    kareem ile, bird ile, magic ile kobe ile hatta belki kariyeri sonlandığı zaman diyeceğimiz lebron james ile çok uzak segmentteler ama steph curry kariyer başlangıç ivmesine bakılarak greatest of all time (bkz: goat) olabilmek için şu an için oldukça avantajlı gözüküyor. başına bir iş gelmezse (ve umarım takımı komple bozulmazsa) çok uzun yıllar kendisini izleyebilmeyi umut ediyorum.

    bu arada under armour ne biçim doğru yatırım yapmış arkadaş. takdir etmemek elde değil.
3429 entry daha
hesabın var mı? giriş yap