11 entry daha
  • abd'de 1967 senesine gerçek anlamda damgasını vurmuş oluşumdur(ticarî başarıdan bahsediyorum).

    grubun debut albümü olan the monkees(ki ekim 1966'da yayımlanmıştır), kasım 1966'dan şubat 1967'ye kadar aralıksız 13 hafta listebaşı olmuştur.

    ilk albümün getirdiği bu büyük başarıyı elbette ki kaçırmak istemeyen yapımcılar, ocak 1967'de grubun ikinci albümü olan more of the monkees'i kaydetmiş(ki abd'de 1967'nin en çok satan albümü bu albümdür), bu albüm de şubat ayında listebaşı unvanını debut albümden devralarak aralıksız 18 hafta (haziran ayına kadar) listebaşı olmuştur.

    rüzgârı arkasına alan grup, mayıs 1967'de 3. albümleri olan headquarters'ı çıkarmıştır ancak grup üyelerinin ilk kez enstrüman çaldığı bu albüm beklenen etkiyi yaratamamış ve sadece 1 hafta listebaşı olmuştur. tabii bu durumda hiç kuşkusuz ki the beatles'ın sgt. pepper's lonely hearts club band ile ortalığı sallamasının rolü de büyüktür(temmuz ayından ekime kadar 15 hafta üst üste listebaşı olmuştur albüm abd'de.).

    son olarak kasım 1967'de 4. albümleri pisces, aquarius, capricorn & jones ltd.'yi yayınlamışlar, bu albüm de yılın son 5 haftası listebaşı olmuştur.

    hülâsâ eşine az rastlanır bir pop müzik başarısıyla abd'de 1967 senesinde 29 hafta listebaşı olmuş the monkees; iyi bir pazarlama başarısı, hiç de fena sayılmayacak şarkılar, temiz düzenlemeler, anlaşılabilir sözler. (60'lı yıllarda abd'de benzer bir durum sadece the beatles için, o da 1964 senesinde olmuştu; 30 hafta listebaşı olmuştu the beatles. )

    90'lı yıllarda patlama yapmış(ve çok daha fazla ilgi görüp, konuşulmuş) boybandlerin atası hiç şüphesiz ki the beatles ve beatlemania'nın yarattığı kitlesel etkinin müzik piyasası tarafından idrak edilmesidir, ancak ''ilk -ve tam anlamıyla gerçek- boyband kimdir?'' sorusunun cevabı da kuşkusuz the monkees'dir.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap