307 entry daha
  • fenerbahçe bu kupayı alma ihtimali olan son 16 takım içinde mi? evet.

    bu son 16 takımın aralarında yaptığı maçlarda ilk maçı kazandı mı? evet.

    2012-2013 sezonunda aynı turnuvada yarı finale kadar ilerledi mi? evet.

    finali 1 (bir) golle mi kaçırdı? evet.

    bu sezonki kadro o sezona göre daha mı iyi? evet.

    geçen seneye kadar neredeyse kimsenin tanımadığı dnipro dnipropetrovsk finale kadar ilerledi mi? evet.

    tüm bu şartlar değerlendirildiğinde fenerbahçe'nin bu kupayı alma ihtimali var mı? evet.

    bu alınması mucize bir kupa değil artık. sevilla son 10 senede 4 kere kazanarak bu kupayı en çok kazanan takım oldu. dnipro sürpriz bir performansla finale kadar çıktı, kupayı kazanma ihtimali de çok yüksekti ancak kaybetti. şimdi ortalıkta yoklar.

    önemli olan bu kupayı kazanmak değil. bu seviyelerde sürekli bulunabilmek. her sezon şampiyonlar ligi gruplarından çıkıp turu da geçmek ya da her sezon avrupa ligi'nde minimum çeyrek finale kadar ulaşabilmek lazım. bu seviyelerde bulundukça bu kupa zaten gelir, çok zor bi kupa değil dediğim gibi.

    fenerbahçe 2012-2013 sezonunda yarı finalde elendi. yarı finale gelene kadar zorlu bir takımla karşılaştı mı? o kadar maç içinde "bu mucize bi galibiyet" diyebilir miyiz herhangi bi maç için? en zor takımla finalde karşılaşacaktı, kupanın mutlak favorisiyle hem de. olmadı.

    fenerbahçe bu kupayı ama 5 sene içinde ama 10 sene içinde alacak. ama almak mühim değil, sadece alıp kenara çekilmek hiç önemli değil. kupayı mı aldın bu sezon, ertesi sezon da final oynayacaksın. yarı finalde mi elendin, ertesi sezon tekrar gelmeye çalışacaksın. "ben kupayı aldım ben artık tamamım" dersen faydası olmaz o kupanın kimseye.

    galatasaray bu kupanın türkiye'ye getirilebileceğini gösterdi zamanında. galatasaray da en zor maçını finalde oynadı mesela. "ama biz 4 sene üst üste şampiyonlar ligi'nde oynadık, o bu kupadan daha mühim" diyorlar şimdi. ilk iki sene gayet iyiydi helal olsun da son iki sene rezil rüsva oldu galatasaray. oynamak mı sadece mesele? gelenden geçenden 4 yiyip "en azından oynadık biz" olmaz, lokum gibi kura çekip gruptan çıkamayınca "oynadık olm siz oynayamadınız" olmaz.

    neden alamayalım lan bu kupayı? basket takımı nasıl avrupa'nın en önemli takımlarından biri oldu, üstüne koya koya. her sene daha ileriyi hedefleyerek. geçen sene final oynadı, "ben misyonumu tamamladım, gevşeyelim" demedi, şimdiden f8'i garantiledi. bu sene kupayı da alacak. "kupayı aldım bitti" demeyecek, bir daha oynayacak o finalleri, bir daha alacak.

    özet: fenerbahçe bu kupayı alacak. ama 5 sene, ama 10 sene. önemli olan bu 10 sene boyunca avrupa'da boy gösterebilmek. ama sadece gruba katılıp dönmek değil, gruptan çıkmak, tur atlamak, galibiyetler almak.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap