21 entry daha
  • "filistin askısından, ters ve düz askıya, falakaya yatırma, elektrik vermeden, tazyikli su ve günlerce uyutulmama gibi bilinen bütün işkencelere maruz kaldım. ablam ve ağabeyim de aynı dönem gözaltındaydı. polisler ağabeyimi öldüreceklerini, ablama tecavüz edeceklerini söylediler. aradan geçen 22 yıla rağmen işkence izleri hala kolumda duruyor"

    "bu kadar ağır cezayı hak edecek bir şey yapmadım. 18 günlük gözaltı süresi boyunca yoğun işkence gördüm. günlerce uyutulmadım ve her türlü işkenceyi yaşadım. abimi öldüreceklerini, kız kardeşime tecavüz edeceklerini söylediler. 22 yıl geçmiş olmasına rağmen hala yapılan işkencenin izlerini taşıyorum. bir gün bizi bir yere götürüp elimize bidon verdiler. basını çağırmışlardı ormanları yaktığımı söylediler." (22 yıldır tutuklu yargılanan ilhan çomak'a yine tahliye çıkmadı!)

    bunları okurken şimdi aklıma düştü. meğerse unutmamışım. bir hışımla milliyet gazete arşivi'ni açtım. evet, işkence altındayken "işte orman katili pkk'lılar" diye birinci sayfasında (2 eylül 1994) fotoğrafı konulmuş. hatta, "orman yakan pkk'lılar yakalandı" başlıklı asıl "haberde" tekin beyaztaş adıyla (ki davadan beraat etmiştir) büyük ihtimalle işkence sonucu oluşan izler "kendini de yaktı" diyerek servis edilmiştir. o tarihlerde gastenin genel yayın yönetmeni olan umur talu şimdi "ilhan çomak'ı unutan adalet!" demektedir.

    bu resimler ilhan abi'nin değil; devletin ve yardakçısı medyanın utancıdır. işkence yaptınız, yalan haberler yazdınız... ve halen de yapıyorsunuz. devletin ve medyanın günden güne çürüdüğüne hayıflanmayın; bu "devlet" her zaman çürük ve uyduruktu; medya başından itibaren aşağılıktı..

    bkz: kemal şahin, "çomak davası: her şey tem’den dgm’ye giden 1994 tarihli fezlekeyle başladı", diken, 11 nisan 2016
    http://www.diken.com.tr/…tarihli-fezlekeyle-baslar/

    edit: milliyet'in ilk "haberinin" imgur bağlantısı yanlış olmuş, düzelttim.
82 entry daha
hesabın var mı? giriş yap