22 entry daha
  • yaklaşık 3 yıldır çalmakta olduğum perküsyon. pek çok kez hem sokak hem sahne performanslarında bongomla belirmiş olup, diğer çaldığım perküsyonlara nazaran daha fazla karakter ortaya koyabildiğim ve imza atabildiğim bir enstrümandır.

    iki davulun ikisi de ayrı bir hikaye anlatır, onları ayrı ayrı konuşturabilir veya düet yaptırabilirsiniz. ben genelde düet yaptırıyorum, kavga eden bir çift gibi birbirlerine laf yetiştiriyorlar.

    bongo ile darbukayı kıyaslarsak eğer, bongodaki bas sesler derin değildir. sadece "tok" diye bir ses alırsınız. darbukanın "düm" sesi ve akabinde bası gelmez bongodan. fakat darbukadan alabileceğiniz tizlerin 3-4 katını bongodan alabilirsiniz. bu hem 2 davul olması itibariyle, hem de bongonun yapısı itibariyle böyledir. dedim ya konuşuyorlar, birbirleriyle kavga ediyorlar diye, bir süre sonra kelimelerini duymaya başlarsınız.

    çok karakteristik bir enstrüman olması bir yana, bongo hemen hemen her müzik türünde kullanılabilir; jazz, türk halk müziği, reggae, afrika, arabesk gibi türler benim de çaldığım ilk aklıma gelenler. tamamen bongoyu nasıl kullandığınız ve tonladığınızla alakalı olarak her türe ayak uydurabilirsiniz.

    kullandığım bongo: meinl fwb 200
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap