• bir tür vurmalı çalgı
  • çocukluktan bu yana darbuka çalmayı bildiğimden ötürü yanaştığım enstrüman, lakin ki bu öyle değil. en sonunda sonor marka cimbomlu, alev rengi bi' tane satın aldım gitti. gitti çünkü çalamıyorum uzun süredir, duruyor öyle. istanbul'da kurdu olduğunu iddia eden, gel beraber duo yapalım diyen, ben sana iki afrikani seriler öğretirim, sokak müzisyenliği bile yapabiliriz diyen varsa yeşillendirsin. bir ritmi tutturdun muydu insana huzur veriyor. ha, karaköy güllüoğlu'nun doğa koruma amaçlı bez poşetlerindeki iki tahtadan da baget elde etmiş oldum; akılma gelmişken. tıngır mıngır.
  • yaklaşık 3 yıldır çalmakta olduğum perküsyon. pek çok kez hem sokak hem sahne performanslarında bongomla belirmiş olup, diğer çaldığım perküsyonlara nazaran daha fazla karakter ortaya koyabildiğim ve imza atabildiğim bir enstrümandır.

    iki davulun ikisi de ayrı bir hikaye anlatır, onları ayrı ayrı konuşturabilir veya düet yaptırabilirsiniz. ben genelde düet yaptırıyorum, kavga eden bir çift gibi birbirlerine laf yetiştiriyorlar.

    bongo ile darbukayı kıyaslarsak eğer, bongodaki bas sesler derin değildir. sadece "tok" diye bir ses alırsınız. darbukanın "düm" sesi ve akabinde bası gelmez bongodan. fakat darbukadan alabileceğiniz tizlerin 3-4 katını bongodan alabilirsiniz. bu hem 2 davul olması itibariyle, hem de bongonun yapısı itibariyle böyledir. dedim ya konuşuyorlar, birbirleriyle kavga ediyorlar diye, bir süre sonra kelimelerini duymaya başlarsınız.

    çok karakteristik bir enstrüman olması bir yana, bongo hemen hemen her müzik türünde kullanılabilir; jazz, türk halk müziği, reggae, afrika, arabesk gibi türler benim de çaldığım ilk aklıma gelenler. tamamen bongoyu nasıl kullandığınız ve tonladığınızla alakalı olarak her türe ayak uydurabilirsiniz.

    kullandığım bongo: meinl fwb 200
  • tam bir enayi kumbarası. kafası az çalışan sorunlu gençlerin ceplerindeki parayı sonuna kadar söğüşlüyor. sonra bu akıl fukarası gençlerin telefon faturaları gelince aileleri küplere biniyor, çıldırma eşiğine gelip "yuh be böyle fatura mı olur" diye ergeni azarlıyor.
    nereden mi biliyorum?
    bir arkadaşımın (!) başına aynısı gelmiş...
    adamcağız sabah sabah eşikten dönmüş, neredeyse ergenin telefonunu duvara çarpıp parçalayacaktım.
  • son zamanlarda instablogger/youtuberlara viral video kastıran para tuzağı servis. yemin ediyorum çok zekice lan. bu tiplere takan bir grup var. iyi para kaldıracaklardır.
  • yeğenim sağolsun servis 6.5 lira diye 75 lira fatura yapmış. telefonlara bakmasalar da otomatik mesaj ile iade talebi için banka hesap numaranızı iletin 10 gün içinde iade ediyoruz dediler.

    bugün ilk gün, bekliyoruz bakalım.

    edit: iade filan olmadı. adamlar 3-5 mesaja 75 lirayı haklarıyla kazandılar. araştırdım yıllardır bu işlerden geçinen bir firma. yapacak bir şey yok, minare kılıfta.

    telefon açtığınızda iade için yarım ağızla mail adresine banka hesap bilgilerinizi gönderin diyor. düzgün duymayanlar için adresi vereyim.

    yardim@ybs.com.tr

    http://whois.domaintools.com/ybs.com.tr

    son edit: aylar sonra geri ödeme geldi.
  • vurmalı bir çalgı türüdür. tribalizmden hoşlanan bünyeler için bulunmaz bir nimet ve ilahtır ki benimde bayıldığım bir perküsyondur. kökeni güney amerika ve afrika olan bongo 19 ve 21 cm çaplarında ve alta doğru yaklaşık 25 cm uzayan iki çemberin yüzeylerine gerilen deriden oluşmaktadır. genellikle diz üstünde ya da dizlerin arasına yerleştirilerek çalınır. bir bongonun yapabileceklerinin neler olduğunu safri duonun played-a-live (the bongo song) şarkısında görebilirsiniz. adam resmen bongoyu yardırıyor.
  • (bkz: sosyal medya şaklabanları) tarafından reklamı ballandıra ballandıra yapılan uygulama.

    edit: çok seviyorsan git konuş bence sokayım bongoya..
  • müzik aleti olan ile alışveriş markası olanını ayırın sayın moderasyon.

    müzik aleti olan bongo çok sempatik bi şey.
    birazcık da olsa ritim algınız var ise rahatlıkla çalabilirsiniz.
  • bir ay olmadi alali. bes kere aldim maksimum elime. 320 liraydi. 200e veririm.
hesabın var mı? giriş yap