25 entry daha
  • bekleneni verememis filmdir.

    ozellikle animasyon ve stop-mo animasyonlari illa ki izlerim, takip ederim severim vs..
    teknik anlamda ve produksiyon anlaminda bunun gibi bi stop motion animasyonda, mimikler vs icin kullanilan cozum, ilgi cekici ve kayda deger olsa da, anlatilan hikayenin derinligini dusununce, kafadaki parcalarin birlesme yerlerinin bu derece barizligi, karakterlerin kafalarinda, birbirinin devami olan parcalardaki renk uyumsuzlugu uzucu olmus.. bu detaylar filmi - animasyonu izlerken konuya dahil olma durumunuzu baltaliyor biraz..

    tabi gene de teknik acidan rahatsiz eden hatalari olsa da guzel bi is ckmis, en azindan stop motion animasyon olarak..

    animasyonun konusu, kaufman in diger islerine kiyasla zayif.. evet bir damar yakalanmis, ancak takdir edilip anlanmasi icin, cidden konsantre olup, uzun zamandir 2 cift laf etmek istediginiz birisinden gelen mektubu ya da emaili okurkenki dikkate ve ozene sahip olmaniz gerekiyor.. aksi takdirde sıkılmaniz isten bile degil..

    hele bir de, sirf lisa yi vurgulamak adina butun filmdeki butun kadin karakterlerin disinda, sadece lisa'nin bir kadin tarafindan seslendirilmis olmasi, bu calismada gordgum en bariz ve en denyosal hata olmus.. yani diyelim lisayi farkli gostermek istiorsun, o zaman kalan butun kadinlari tek bi kadin seslendirsin, lisayi da cok acaip sesli bi kadin?? cunku bu sekilde,bir degil, birkac defa, filmdeki bazi kadin karakterlerin transeksuel oldugunu dusundum resmen..

    ozetle konunun meraklillari icin izlenebilir.. ama animasyon stop-mo vs merakiniz yoksa, killi yunku duygu durumlarinin irdelenmesi sizi dariyorsa, izlemeyin sevmezsiniz direk..

    sahsi notum 5/10.. o da harcanan emegin hatrina..
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap