40 entry daha
  • millet laiklik şeysini tartışırken ben gittim bunu izledim. etkilendim, üzüldüm. baya üzüldüm hem de. beyoncé diyip hayran hayran baktığımız kadının meğer bizden hiç farkı yokmuş. kocası tarafından aldatılan bir kadının acısıyla başa çıkma evrelerini anlatmış. normalde bu acıyla başa çıkma evreleri 5 tanedir malumunuz. (bkz: 5 stages of grief) ve fakat beyoncé'nin evreleri bir parça daha farklı. işte o evreler!

    intuition: kesin başka bir kadın var! (bkz: pray you catch me)

    denial: yooo dostum ben beyoncé'yim! beni de boynuzlayacak değil ya! hem o benim biricik jay z'm! en çok beni seviyo o, yapmaz öyle şey! (bkz: hold up)

    anger: boynu altında kalsın jay z gibi! fersah fersah getiricem burnundan! adamın götünden kan alırlar jay z kan! (bkz: don’t hurt yourself)

    apathy: jay z seni sevmiyorum! babanı da sevmezdim zaten! hislerimi körelttin deyyus! kızlarla klübe gidip dans edicem, zerre umrumda değilsin! beni bekleme git koltukta zıbar. (bkz: sorry)

    emptiness: jay z'nin de abv! kimseyi istemiyorum beni yalnız bırakın, hmm müslüm baba ve cengiz kurtoğlu mu dinlesem acaba :'( (bkz: 6 inch)

    accountability: anlat ulan anlat! hesap ver! benden güzel miydi! saçı bile güzeldi di mi :( (bkz: becky with the good hair) bütün ayrıntıları istiyorum! (bkz: daddy lessons)

    reformation: ulan depresyondayız diye kaç gündür banyoya girmedik! saçımı mı boyatsam ne yapsam,maniküre felan gideyim bari! iblis jay z napıyo acaba pof. arasam mı naapsam. (bkz: love drought)

    forgiveness: şimdi düşündüm de bu jay z fena çocuk değil ha! yani bende de zaman zaman hatalar olmuş olabilir. koskoca beyoncé olmak kolay mı! stresti pmsti derken adamın üstüne çok mu gittik acaba! affetsem mi ki? yoo ama annem "once a cheater always a cheater" derdi hep! tamam bi daha aynısını yaparsa o zaman kesin boşarım. yüzüğü kafasına atarım put a ring on it neymiş görür o o zaman! (bkz: sandcastles)

    resurrection: jay z! jay z'm! nerdesin sevgiliaşkımbirtaneeeem* jay zzzzzzz seni çok seviyorum nolur geri döööööööön (bkz: forward)

    hope: gülüşüne kurşun sıksalar da, unutma ki umuda kurşun işlemez. - niçe
    artık jay z'ylen ilişkimiz mikemmel olucak! inş canım yaaa (bkz: freedom)

    redemption: hayat sevince guzel, sevince tatli gunler, bir kusu, kelebegi, bir tasi sevin yeter! (bkz: all night)

    bu entryi girerken duygusal bir entry olur diye düşünmüştüm ama gene geyiğe bağladım dayanamayıp! velhasıl-ı kelam, beyoncé çok iyi iş çıkarmış. sinematografi harika, aralarda beyoncé'nin okuduğu şiirleri yazan şair warsan shire aşmış gitmiş zaten. şiirden zerre haz etmem, ağzım açık dinledim hepsini.
    video albüm, hayın jay z'nin ihaneti dışında black lives matter ve feminizm üzerinde de duruyor ve 12. parça olan formation ile son buluyor.
    beyoncé formation'da tamamen black power'a odaklanmış.

    my daddy alabama, momma louisiana
    you mix that negro with that creole make a texas bama
    ı like my baby heir with baby hair and afros
    ı like my negro nose with jackson five nostrils
    earned all this money but they never take the country out me

    yani diyor ki: once you go black you never go back

    özetle gerçekten çok başarılı bir albüm olmuş. artık günümüzde böyle orjinal fikirlere ihtiyaç var. artık bir dahaki albümü vr headset'le falan izleriz herhal.

    not: beyoncé sözüm sana! bu iblis jay z gene aynı şeyi yaparsa hayatta affetme tamam mı! sırf onu boşadığını gösteren bir video single album çıkar! abv versin torrent'tan indirmicem parası neyse verip alıcam!
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap