8 entry daha
  • mezunu olmayanların burada gelip başlıkta rezalet diye konuştuğu konu.

    yatılı bir mezun olarak konuşmam gerekirse yeni nesil kuşakları anlamak zor. üst abilerden dayak rezalet olarak değerlendirilmezdi. adam senin ağzını burnunu kırmıyor. kimse burada anlatmasın tatava. kaşınmayan adam dayak yemez.

    40 kişilik dönemdik. 3 kişi hariç 37 kişi etütte orada burada abanırsa dayak yerdi. çoğu dayakta da eğlenirdik. şimdi bu dayaklar dandun oalrak düşünülür ama değildir. hatta çoğu zaman abi tarafından değil, bizzat çocukların birbirlerine vurması(tren) veya dilemma yaşatacak şekilde olan olaylardı. vandalism yok okullarda. öyle sanılıyor böyle yazınca. bizdeki kalan 3 kişi gayet efendi sakin adamlardı. yaramazlık peşinde değil, ders peşinde koşarlardı. hiçbir büyük abi de oturup zorla gidip bunları dövmedi. hiçbir büyük abi gelip bizi de zorla dövmedi. iq seviyesi türkiyenin üzerinde bir okuldan bahsediyoruz burada. cahil bir kitle yok orada.

    devrecilik? dalga geçerler devrecilik derseniz kal'da. maksimum üst dönem gelir orman koyar alt döneme. o da ya saha için, ya da televizyon odasında bişey izlemek için. okulun kültürünü bilmiyorsunuz gelmişsiniz burada rezalet falan yazıyorsunuz cahil cahil.

    burada gazetede abartılı abartılı yazıldığı gibi zorla ağza sigara koymak falan? gerçekten inanıyormusunuz? karar gazetesi ulan. destekledikleri adamın başbakanlığını bir çırpıda aldılar bu gazetenin. neyine inanıcam bunların. neyse konuya dönelim.

    ikinci konu ise yatakhanede ve kal'da sigaraya başlama yaşı. evet başlangıç yaşı küçüktür doğru. ama kimse ağzına zorla kimsenin sigara koymaz. iki üç iyi arkadaşın başlayınca, mutlaka denersin. seversen başlarsın sevmessen de içmezsin. üst dönemin işi gücü yokta zorla sigara içirtcek? okulun yeri de iyidir, kadıköy'ün merkezi. alkol ile de iyi haşır neşirdir öğrenciler. mevcut durumda da öyledir muhtemelen. bilmiyorum 11 yıl geçti üzerinden.

    gece koridor dışına çıkma hususunda ise çocuk haksızdır. üst döneme de saygı göstermek lazım. bir yatakhane düşünün; bilmeyenler için anlatıyorum; kal yatakhanesi iki kocaman koridordan oluşur. bir taraf tek numara diğer taraf çift numara ile başlar ve lise son sınıf en başta olacak şekilde hiyerarşik bir yapıda odalar dizilir. şimdi en baştaki adamlar öss'ye hazırlanırken, en sondaki adamlar doğal olarak keyfine göre yaşar. adam sinir krizleri halinde öss'ye çalışırlen akşam 11.30 da lay lay lay diye gürültü istemez. dan dun sağda solda gezinen adam istemez. ayrıca toplu yaşanan bir yer olduğu için yatakhane belli kurallar vardır banyo ve tuvalet için. mösyöler kalkıp gece 1 de sıcak bi duş alıyım falan diyemez orada. yatakhanenin bir kuralı vardır ve üst dönemlerde bu kuralları sırası geldiğinde uygular.

    ayrıca kimse merak etmesin o çocuk bile şu an köpek gibi pişmandır konu bu noktaya vardı diye. yatakhanede de ömrü uzun olmaz. dayak? hayır. en kötü ceza olan dışlanma gelir.
133 entry daha
hesabın var mı? giriş yap