28 entry daha
  • (bkz: dimitri payet/@ceyar i kim vurdu)

    premier lig ekibi west ham united'da forma giyen 1987 réunion adası doğumlu (29) fransız ofansif ortasaha.

    --- dimitri payet bölüm ıı ---

    premier ligdeki ilk sezonunda 'ingiltere profesyonel futbolcular birligi'* tarafından 2016 premier lig yılın takımı'na seçilen aşmış bir oyun kurucu.

    bu sene genellikle sol kanat forvet olarak görev yaptı ve takımının ataklarını şekillendirdi. zaman zaman ise slaven bilic'in rakip takıma karşı değişik taktikler belirlemesi sonucu, alışkın olduğu 'forvet arkasındaki oyun kurucu' pozisyonunda görev yaptı.

    göze hitap eden son derece teknik bir oyun stili var. estetik vücut çalımları, ayağına topun yapıştığı üstün dribling özelliği, şahane ara paslar, etkili son vuruşlar, muazzam frikikler; anlayacağınız adam da eski tip nostaljik 10 numaralarda aranılan her özellik var. modern futbol için tek eksik yanı, bir oldschool 10 numara klasiği olan süratsiz bir oyuncu tipinde olmasıdır.

    bu arada 10 numara - 10 numara diyorum ama adam 27 numaralı forma seviyor ve genelde oynadığı takımlarda 27'yi tercih ediyor. doğduğu kent saint-pierre'in plaka numarası mı bilemedim*.

    2015/16 sezonunda (yaş 29) son derece başarılı bir sezon geçiren (ligde 7. olan) slaven bilic'in west ham united'ını resmen tek başına sırtladı adam. bazıları abarttığımı düşünebilir ama durum gerçekten böyle. slaven bilic taktiklerini dimitri payet'nin üstüne kurmuş durumda. kasım 2015'te sakatlık yaşayıp, (1,5-2 ay içinde) 6 lig maçını kaçırdığı dönemde takımı tek bir galibiyet dahi alamadı! üstüne üstlük yokluğunda tüm ataklar kitlendi; 6 maçta sadece 3 gol bulabildi elemanlar.

    kendisi ise 2015/16 sezonunda premier lig'de oynadığı 29 maçta 9 gol, 10 asistlik muazzam bir istatistik tutturdu.

    velhasıl bu sezon kendisi varlığıyla premier lige büyük renk getirdi. şu sıralar (geç te olsa) fransa milli takımı forması da giymekte. keşke daha erken bir yaşta (şu an 29) premier lige gelseydi de, kendisini daha çok izleyebilseydik.

    - zlatan ibrahimovic ve edinson cavani'li psg'nin mart ayında şampiyonluğunu ilan ettiği fransa 1. ligini kim ne yapsın?
    - serie a ise hepimizin bildiği gibi eski şaşalı günlerini mumla aratmakta. o 6-7 takımın (ac milan, juventus, ss lazio, parma, as roma, inter milan ve hatta fiorentina ve sampdoria'nın) şampiyonluk parolasıyla lige başladığı efsane yıllarını çoktan geride bıraktı. genel olarak bakıldığında, çekilmez bir sıkıcılıkta geçiyor maçlar.
    - aynı şey la liga için de geçerli. şampiyonluğa eşit şansta ulaşma ihtimali bulunan barcelona fc, real madrid, valencia, deportivo ve onları zorlayan, karşılıklı oynadıkları maçların favorisi olmayan taş gibi villareal, real sociedad, real betis, sevilla ve athletico bilbao zamanlarını gördü bu gözler. şimdi 20 takımın 17'sinin osuruk olduğu yarışsız, heyecansız bir lige dönüştü la liga.

    bence artık dimitri payet gibi, rekabetsiz liglerde oynayan tüm yetenekli oyuncular ingiltere'ye gelmeli. premier lig kıran kırana rekabet ortamının hala devam ettiği, küme düşmemeye oynayan takımların bile aralarında oynadıkları maçlarda yüksek seyir zevki verdiği ne yazık ki yegane 'üst düzey lig' olarak elimizde kaldı.

    varsın şu an için, kadro kalitesi bazında dünyanın en büyük üç kulübü (barcelona fc, real madrid, bayern munich) sizin olsun. bu sene (2015/16) bu ligde manchester united, chelsea, manchester city, arsenal, liverpool fc değil; tottenham hotspur ve leicester city şampiyonluk için çekişti; var mı daha ötesi?

    ---------------bonus---------------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: west ham united/@ceyar i kim vurdu)
    ---------------bonus---------------
242 entry daha
hesabın var mı? giriş yap