6 entry daha
  • nesini beğeneceğimizi anlamadığım platform; bir yöneticisine rastlasam ve usul erkan seviyeden haberdar olduğunu düşünsem 'bu kuralları çok aradınız mı birader' diye sormak isterdim.

    - ilan metninden bir paragraf kopyalamak istersiniz cevabınızda kullanmak üzere, sitede seçim özelliği kapalı.
    - elinizde fazla olan kullanmadığınız birşeyi satmak isteseniz ilan açamazsınız çünkü en az 75 mesajınız olması gerekiyor. şimdi anladım neden forumdaki her başlığın saçma sapan 'akşam eve gidince bakarım' ya da 'tamam hocam' tarzı mesajlarla dolu olduğunu.
    - 75 mesajınız varsa ve birşey satmak isterseniz, ürün resmini, bir kağıda site adresini de yazarak aynı karede fotoğraflamanız şartı da var. eskiden msn'deki '2 yap' gibi birşey.
    - yakında izinsiz mesaj göndermeyi de yasaklarlarsa şaşmamak lazım, çünkü bir tek bu izne tabi değil şu anda.

    neticede devletin herhangi bir düzenlemesinin olmadığı bu alanda keçi, abdurrahman çelebi olmuş, kendini e-sigara konusunda düzenleyici-denetleyici merci görmüş. muhtemelen bu kurallar zaman içinde yaşanan tatsızlıklardan dolayı gelişmiş ama şu andaki ifade şekli bir kaç yöneticinin ego tatmini gibi algılanıyor. kimsenin kimseye yukarıdan bakma-yasaklama-banlama hakkı olduğunu düşünmüyorum.

    neyse ki ingilizce bilenler, e-sigara konusunda yurtdışı forumlarda daha özgür ortamlarda çok daha faydalı ve kaliteli zaman geçirebilir. yoksa bu platforma kalsak yanmıştık.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap