24 entry daha
  • fazlasıyla zeki, soğukkanlı, acıma duygusu olmayan, empati yeteneğinden uzak, oldukça iyi yalan söyleyen; özetle bir serikatilde bulunabilecek bütün özelliklere sahip bir psikopatı eşzamanlı olarak anlatan belgesel.

    belgeseli bu kadar iyi yapan en önemli nokta; işlediği üç cinayetten de yakayı sıyırmayı başaran robert durst' ın birebir yönetmenle yaptığı konuşmalarla bir anlamda kendi kaderini de belirliyor olması. bununla birlikte bu durum gerçekleşirken izleyicinin de buna eşzamanlı olarak dahil oluyor olması belgeseli daha da sinir bozucu hale getiriyor.

    şayet spoiler yemek istemiyorsanız, benim gibi belgeselden önce google' da arama falan yapmayın. çünkü direk olay hakkında haber başlıklarından konunun içeriğini öğrenebilirsiniz. gerçi hoş, konuyu öğrenmeme rağmen o malum finalde neredeyse hiç bir korku filminde yaşamadığım o saf korkuyu yaşamış olduğum gerçeği değişmedi.

    --- spoiler ---

    tuvalette mikrofonun açık kaldığı son dakikaların kurgu olduğunu iddia edenler olmuş. bu tezi zayıflatan en önemli şey, katilin, daha önce de aynı hatayı yapmış olması. kaldı ki, bu itiraftan sonra zanlı küba' ya kaçma olasılığından dolayı apar topar tutuklanmış. ancak mahkemede o son itirafın delil olarak kullanılamayacağı yönünde bir şey okudum. amerika' da kişinin kendisinden habersiz bir şekilde alınan itiraf kaydının delil sayılamayacağı konusunda bir kanun maddesi var. sonuç olarak tuvalet olayını es geçsek dahi, son röportajda yönetmenin önce karşısındaki kişinin ilgisini konuyla çok alakasız fotoğraflarla dağıtarak mektup olayına aniden girerek pusuya düşürmesi çok zekice bir hamleydi.

    bunun dışında robert' ta gözlemlediğim en önemli şey iyi bir yalancı olması... ancak çok dikkatli izlerseniz duruşmada olayla ilgili dramatik olması gereken ayrıntılarda ses tonunu özellikle yumuşatıyor ve daha uysal bir şekilde cevaplar veriyor. bu ayrıntının dışında şüpheli ölen kişilerle ilgili konuşmalarında genel olarak onlardan sanki birer objeymiş gibi bahsediyor. hiç bir üzülme ya da başka bir insani his yok. gerçekten kan dondurucu...

    --- spoiler ---

    şayet belgesel sever biri değilseniz bile, suçla ilgili dizi ve filmlerin sıkı takipçisiyseniz; kaçırmamanız gereken bir yapım.

    9/10
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap