26 entry daha
  • (bkz: mamadou sakho/@ceyar i kim vurdu)

    liverpool fc'de forma giyen 1990 (26) paris doğumlu senegal asıllı fransız stoper.

    arap sermayesiz paris saint-germain altyapısından 17'sinde (2007/08) cüsseli fiziği sayesinde wonderkid sıfatıyla a takıma çıktı. zaman icinde bir fransa kupasi elde etmeyi basarmisti. fransa'da geçirdigi 6. ve son senesinde (2012/13 - yas 23) nihayet fransa ligi sampiyonlugu da elde etti ve 19m € gibi ciddi bir rakam karşılığında liverpool fc'ye (2013/14) geçti.

    sakatlığa yatkın bir oyuncu olduğunun altını çizmem gerek. popo kası* yüzünden yaşadığı sakatlıklar sayesinde istisnasız her sezon aşağı yukarı 2-3 ay sahalardan uzak geçiriyor eleman. bu sezon (2015/16 - yas 25) bir de dizinden sorun yaşadı; o da ayrı konu. bu problemlerden dolayı 3. sezonunu tamamladığı liverpool fc'de şu ana kadar hiç düzenli forma giymeyi başaramadı. hep ilk 11 oyuncusu olarak düşünülmesine rağmen, sakatlıklar yüzünden premier ligde sezonda forma giyme rekoru 22 maç olarak kaldı*.

    buna ek olarak bu sezon sonuna dogru* doping skandalı yüzünden aldığı 30 günlük futboldan men edilme cezası yüzünden, hem birazdan oynanacak 2016 uefa avrupa ligi finali 18 mayıs 2016 liverpool sevilla maçını, hem de fransa milli takımı'nın favori ve ev sahibi olduğu 2016 avrupa şampiyonasını kaçırdı. vay anasını; bu kadar önemli olan iki şahane madalya kazanma şansını bu kadar ahmak bir nedenden kaçırmak, başını taşlara vurmasına neden oluyordur herhalde.

    --------------edit---------------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: liverpool fc/@ceyar i kim vurdu)
    -------------bonus-------------
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap