81 entry daha
  • (bkz: christian benteke/@ceyar i kim vurdu)

    liverpool fc'de forma giyen 1990 (25) kongo doğumlu belçikalı forvet.

    --- christian benteke bölüm 3 ---

    bu sezon (2015/16 - yaş 25) 4 yıldır forma giydiği premier ligde tartışmasız en kötü sezonunu geçirdi. ilk yılı itibariyle büyük takımda oynamanın baskısını kaldıramadı.

    bu sene (2015/16) liverpool fc forvet hattında kendisinin beklenmedik formsuzluğu, genç (bkz: divock origi/@ceyar i kim vurdu)`nin beklendik çapsızlığı, yetersiz (bkz: danny ings/@ceyar i kim vurdu) ve kıyak topçu (bkz: daniel sturridge/@ceyar i kim vurdu)'in geberello sakatlıkları sonucu teknik adam jurgen klopp çok zor durumda kaldı.

    alman teknik adam, liverpool fc'ye gelene kadar tek forvet arkasında *ofansif merkez ortasaha pozisyonunda oynamış roberto firmino'yu kariyerinde ilk defa (oynadığı maçların yarısından) 'ileri uçtaki tek forvet' pozisyonuna çekmek zorunda kaldı. kadrodaki 4 striker, çeşitli sıkıntılardan dolayı bir tek forvet edemedi. görev, ilk yarı boyunca 4-3-3'te sağ ofansif kanat olarak kullandığı roberto firmino'ya düştü varın artık sıkıntıyı siz düşünün a dostlar.

    sonuç olarak christian benteke bu sezon (2015/16) liverpool fc seviyesinde kendisinden beklenileni veremedi ve premier ligde 29 maçta (14 as, 15 yedek) 9 gol, 3 asistlik vasat bir istatistik tutturdu. christian benteke'nin son zamanlarda belçika milli takımındaki formunun da oldukça yetersiz olduğunun da altını çizmek isterim.

    kendisinin kötü bir forvet oyuncusu olduğunu hiç düşünmüyorum. lakin elemanın mental özelliklerinin de çok yüksek olmadığı bu sene (2015/16) itibariyle iyice ayyuka çıktı. hakan şükür gibi, burak yılmaz gibi ancak temiz bir psikolojiyle iyi bir performans verebilecek gibi gözüküyor. umarım en kısa zamanda liverpool fc'ye adaptasyon sorununu aşar, kafaca daha rahat bir şekilde kendi futbolunu ortaya koyar. yoksa gelecekte premier lig'in southompton fc, west ham united'vari takımları kendisini elinden öper gibime geliyor.

    önümüzdeki 2016 fransa avrupa şampiyonası'nda kendisine başarılar diliyor, atacağı goller sayesinde kaybettiği özgüvenini yeniden kazanmasını umuyorum.

    ---------------bonus---------------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: liverpool fc/@ceyar i kim vurdu)
    ---------------bonus---------------

    --- gelecekten gelen edit ---
    işinde bulunduğu liste için;
    (bkz: 2014-15 sezonu premier league transfer fiyaskoları/@ceyar i kim vurdu)
    --- gelecekten gelen edit ---
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap