1272 entry daha
  • hala 6 günlük tatile erken rezervasyon döneminde 5-6 bin lira isteyen tatil beldesi otellerini görünce önce okkalı bir hassiktir çektim sonra geçen yılın bu dönemlerini düşündüm ansızın;

    geçen sene nisan ayının sonunda venedik'e gitmiştik.

    şimdi baktım da, konaklama fiyatları vs. hala aynı olduğu için kıyaslama yapabilirim. giderler ve toplam maliyet aşağıdaki gibi:

    -uçak bileti: sabiha gökçen'den milan'a 2 kişi 1000 tl(aslında 2.si %50 indirimle bize maliyeti 650'ye geldi. biz 1000 tl diyelim bu senaryoda).

    -milan'dan gidiş geliş venedik trenitalia 2 kişi bileti 120 euro(400 tl).

    -5 gün san marco'ya yürüyerek 2 dk mesafede bed & breakfast konaklama:500 euro(1700 tl, daha uygunu da vardı; 200 euroya murano adasinda b&b vardı misal aynı süre için; vaporetto kuporetto uğraşmak istemedik).

    -her susadığımızda karafla ev şarabı, dondurması, pizzası makarnası deniz ürünü vs. eşşekler gibi yiyip içmeye harcadığımız para: 400 euro(1.400 tl)

    -toplam 5 günlük italya tatilinin schengen vizesi dahil bize maliyeti: 4500 tl.

    6 ay sonra erken rezervasyon yaptırdığımız her şey dahil bir antalya otelinin uçak bileti dahil 6 günlük bize maliyeti: 5500 tl.

    geçtiğimiz ay şirket gezisinden şahsıma çıkan 1 yıllık schengen vizesinden sonra yaz tatili planımızı değiştirdik, paris ve amsterdam tatili planladık.bu planın bize schengen maliyeti dahil 8 günlük faturası: 2900 tl!(uçak bileti, konaklama, bok püsür dahil).

    eğer schengen de 6 ay ve üzeri çıkarsa ağustosta da bi yunan patlatacam, yorgolarla tabak kıracaz... deniz ürününe, uzoya doyacaz.

    yerli otel sahibinin nişastalarla ve hindi etiyle bezediği, şezlong kapmak için sabah ezanında uyanmam gereken, keko personelinden bir kadeh şarap isterken yüzündeki "beklesene amınakoduğumun ayısı, te allaam ya iyi ki bi para verdiniz" bakışını görmemek için barında oturamadığım, iki kaydırak koyunca bir sik olduğunu zanneden herşey dahil tesislerinde konaklamak mı?

    cevabı size arkadaşlarım versin.

    tanım: yıllardır türk insanını kondikleyen istikrar taraftarı otel sahibi kodamanların "yandım anam" çığlığıdır.

    eğer siz de az biraz booking, tripadvisor filan karıştırırsanız google'dan, bu arkadaşlara anıra anıra gülerek çok uygun ve kaliteli tatiller yapabilirsiniz. bırakın yansın ipneler.

    aaa ben bunu unuttum editi:
    milan'dan venedik'e trenle geçerken tren 1 buçuk saat rötarla kalktı. trendeki insanlar bize kağıttaki sefer kodunu gösterip "santa lucia'da bu sefer kodunu söyleyin, sefer 1.5 saat gecikmeli oldu diyin ödediğiniz tren parasının %80'ini geri alın" dediler.
    tabi bir çomarland vatandaşı olarak anlayamadık durumu. bizim oralarda trenin 1 buçuk saat gecikmesi normal çünkü. allahtan yüzümüze boşalmıyorlar filan diye düşünerekten gittik venedik'teki trenitalia personeline durumu anlattık, iban numaramı aldılar ve 15 gün sonra gidiş biletinin %80'i hesabıma yatırıldı.

    bu da böyle bi anımdır.

    debedit:

    her şey 3 yıl önce bugün başladı:

    (bkz: 28 mayıs 2013 taksim gezi parkı direnişi)
    ayrıca:
    (bkz: kösreli ortaokulu kitap kampanyası)
1445 entry daha
hesabın var mı? giriş yap