8 entry daha
  • ben de şevket atalay'a, şevket atalaya'a sorar gibi sorayım:
    1. günde kaç araç farklı deniz yollarını(eskihisar, pendik, yenikapı ..) kullanarak istanbul'dan bursa, yalova ve çevresine hatta daha da ileriye izmir, bodrum'a gitmektedir. bu seyahatin bedeli nedir?
    2. günde kaç araç izmit körfezine kadar tem'i kullanmakta, körfezi dolaşmakta ve yine istanbul'dan bursa yalova civarına gitmektedir.
    3. bir bayramda, bir hafta sonunda, özel bir günde ya da herhangi sıradan bir günde alternatifi olmayan bu yollarda kaç kişi, kaç saatini fazladan yollarda geçirmekte, ne kadar fazladan benzin tüketmektedir.
    not: bildiğiniz gibi şevket bey, vakit satın alınamayan bir şeydir. petrol ise ülkemizin tamamı ile dışa bağımlı olduğu en önemli gider kalemlerindendir.
    4. yukarıdaki üç maddede de sorduğum, vurgu yaptığım rakamların 2035'e kadar nasıl seyredeceğini nereden bilmektesiniz?
    yoksa birinci köprü(bkz: boğaziçi köprüsü) ya da`ikinci köprü(bkz: `fatih sultan mehmet köprüsü) yapılırken "bu köprüye ne gerek vardı" diye konuşan kesim gibi siz de ileriyi çok net bir şekilde görmekte misiniz?
    5. rakamlar kullandığınız için ilgili konudaki tezlerinizin doğru olduğuna mı inanmalıyız?
    6. bu soruları sorarak ben akp li mi oluyorum, yoksa sadece muhalefet için muhalefet yapandan/yapmaktan rahatsız, akpyi ve icraatlerini kötüleyen her şeye körü körüne inanmayı seçmeyen sıradan bir vatandaş mıyım?

    umarım sorularım anlaşılmıştır. değerli cevaplarınızı beklerim.
    saygılarımla.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap