6 entry daha
  • yolu italya'ya (özellikle roma tarafına) düşecek olanlar eğer araç kiralarsa bu şahane aktiviteyi yapabilir (toplu taşıma oldukça zahmetli sanırım). roma'nın 60km güney doğusundaki yüksek rakımlı bir kasaba olan rocca massima'dan aşağı doğru 2250 metre civarındaki uzunluğa sahip zip line'da takriben 85 saniye geçiriyorsunuz. bu esnada hızınız 140km/h'ye çıkıyor ve 460 metre kot farkına ulaşıyorsunuz. dünyanın en uzun ve hızlı zip line'larından biri. gergin bir hazırlık aşamasından sonra serbest dalışa geçtiğiniz anda rüzgarın uğultusu ve süratle birlikte kahkahalar atarak vadiyi inletmeniz mümkün. biz eşimle yan yana uçtuk ve daha bitişe gelmeden birbirimize "bi daha yapalım" falan demeye başladık. tek başınıza kayıyorsanız 35€, çift halde 60€. rezervasyon ve online ödemeyi siteden yapabilirsiniz:

    resmi websitesi

    oraya gittiğinizde ise 10€ verip gopro kiralayabilir ve uçuşunuzu yüksek kalitede kaydedip torun torbaya gösterecek şahane bir anıya da sahip olabilirsiniz. bizde samsung telefon olduğu için kablo ile aktarım yapıldı ve işimiz bitti. iphone ya da şarj girişi farklı bir başka marka kullanıyorsanız, ya da yanınızda bir sd kart yoksa 5€ karşılığında yeni bir microsd karta yükleyip veriyorlar. kesinlikle tavsiye ederim.

    edit: sanki sadece rocca massima'da var gibi anlatmışım. italya'da farklı lokasyonlarda da birkaç zip line var sanırım. bir tanesi nispeten milano'ya yakın ve hız olarak rocca massima'daki kadar tatmin edici olmasa da manzara olarak kesinlikle daha iyi. genel araştırma için google amca'ya soruverin.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap