• celik bir halata baglanip dagdan asayiga indiginiz bir spor cesidi, el degmemis ormanlari gormek ve biraz adrenalin icin idealdir.
    http://www.youtube.com/watch?v=3r0prozhy5m
  • biraz ürkütücü olsa da getirdiği adrenalin ve de görülen manzaradan sonra bütün ürkünçlüğü unutulan aktivite. arkadaş zoruyla, titreyerek gidip, ilk denemeden sonra 5 kere daha yaptığım şey ayrıca. elbette düşük yüksekliklerde denemeye başlamak mantıklı, ama bir yandan da ilk denemenizi 200 metre civarında yaparsanız bir daha da korkmuyorsunuz.
    ne kadar yüksek o kadar güzel olsa da aynı şeyi hız için söylemek aslında doğru değil, çok hızlı olanlarda (saatte 100km gibi) etrafı pek görmediğiniz için fazla anlamı kalmıyor.
    bir güzel örneği için bkz: http://www.youtube.com/watch?v=mjsw9qg9zpq
  • 16. sezonunda south park'ta efsane nidalarla deginilen bir aktivite.

    (bkz: i should have never gone ziplining)
    (bkz: shaka bra)(bkz: double mountain dew)
  • filipinler'deki de harikadır: https://youtu.be/5lh1enammpm

    dünyanın birçok yerinde zip line ı planking pozisyonunda yatay olarak yapar, hızınızla rüzgarı hisseder, sabit durarak manzaranın keyfini çıkarır, yüksekten uçarak da hafif korkuyla hazzını yaşarsınız. türkiye'de ise rize fırtına vadisinde derede boğulan vatandaşı halatla kurtarıyormuşçasına yapar ya da istanbul forestanbul'daki gibi çocuk oyuncağı şeklinde yaparsınız :b
  • böyle bir spor, aktivite ya da eğlence olduğundan 2 gün öncesine kadar haberim yoktu. rize de fırtına vadisinde o meşhuuur köprünün ayağına geldiğimde rehberimiz bahsetti varlığından. hiç düşünmeden yapmak istedim, manzara da hava da şahaneydi. grubumuzda 5 erkek, 3 kadın vardı. erkeklerden en yaşlı olan ve ben deneme cesaretini gösterebildik. diğerleri apaçık korktular. o kadar heyecanlandım ki ne kaç metre yükseklik, ne kaç metre yol, ne kaç kilometre hız diye sormak aklıma gelmemiş. en yaşlı olan sağ salim turunu bitirince sıra bana gelmişti. merakım bir kez daha korkumu alt etmişti. asla pişman olmadım. bir kez daha bir kez daha bir kez daha diye diye sayıkladım ancak içi geçmiş kadınlar, korkak beyfendiler engel oldular. fırtına vadisi kesinlikle hava yoluyla daha bi güzeldi a dostlar!
  • acunun survivorda verdiği düzenli bir ödül. bi bu bide 5.caddemiydi o.
  • yolu italya'ya (özellikle roma tarafına) düşecek olanlar eğer araç kiralarsa bu şahane aktiviteyi yapabilir (toplu taşıma oldukça zahmetli sanırım). roma'nın 60km güney doğusundaki yüksek rakımlı bir kasaba olan rocca massima'dan aşağı doğru 2250 metre civarındaki uzunluğa sahip zip line'da takriben 85 saniye geçiriyorsunuz. bu esnada hızınız 140km/h'ye çıkıyor ve 460 metre kot farkına ulaşıyorsunuz. dünyanın en uzun ve hızlı zip line'larından biri. gergin bir hazırlık aşamasından sonra serbest dalışa geçtiğiniz anda rüzgarın uğultusu ve süratle birlikte kahkahalar atarak vadiyi inletmeniz mümkün. biz eşimle yan yana uçtuk ve daha bitişe gelmeden birbirimize "bi daha yapalım" falan demeye başladık. tek başınıza kayıyorsanız 35€, çift halde 60€. rezervasyon ve online ödemeyi siteden yapabilirsiniz:

    resmi websitesi

    oraya gittiğinizde ise 10€ verip gopro kiralayabilir ve uçuşunuzu yüksek kalitede kaydedip torun torbaya gösterecek şahane bir anıya da sahip olabilirsiniz. bizde samsung telefon olduğu için kablo ile aktarım yapıldı ve işimiz bitti. iphone ya da şarj girişi farklı bir başka marka kullanıyorsanız, ya da yanınızda bir sd kart yoksa 5€ karşılığında yeni bir microsd karta yükleyip veriyorlar. kesinlikle tavsiye ederim.

    edit: sanki sadece rocca massima'da var gibi anlatmışım. italya'da farklı lokasyonlarda da birkaç zip line var sanırım. bir tanesi nispeten milano'ya yakın ve hız olarak rocca massima'daki kadar tatmin edici olmasa da manzara olarak kesinlikle daha iyi. genel araştırma için google amca'ya soruverin.
  • belgrad'da ada adi verilen alanda, nehrin her iki yakasina gecmek icin kurulmus olan duzenek...

    taksiye bindik ve bizi ada'nin en guzel yerine goturun dedik. mekana vardigimizda heryer tiklim tiklimdi. biraz kafa dinlemek istedigimiz icin nehrin karsi kiyisina gecmeye karar verdik.

    once taksi aradik ama taksi yok. jamesjersey yuzelim karsiya dedi ama sirt cantalari ve akinti ile basaramayacagimizdan korktuk.

    daha sonra bu zip line'i farkettik. yaklasik bir 10 kat ciktiktan sonra bizi celik halatlara bagladilar ve kendimizi bosluktan biraktik. tas catlasin 30 saniye suruyor ama gel bir de bana sor. zaten yukseklik korkum vardi (bkz: #11389677) adrenalin ikiye katlanmis oldu... ama degdi... yoksa bogulup gidecektik...
  • karadeniz’in tek parçalı en uzun çoruh zipline tesisi artvin’de çoruh nehri üzerindeki borçka barajı gölü üzerine kurulmuştur.
  • çelik halat ile birleştirilmiş yüksek ve alçak noktalardan, giyilen paraşüt tipi kemerler ile kişinin kendi ağırlığıyla kaymasıdır.
    tam olarak şöyle bir şey
    ve belki bir gün nepal

    bende bu sporu dün tecrübe etme fırsatı buldum. görevlinin bir kuş misali sürekli gidip/gelmesinden cesaret alarak, benimle gelmesi konusunda anlaşıp bindim. gidiş yaklaşık 200 metre, dönüş ise 167 metreydi. yanımda birinin olmasının verdiği cesaret ile muhteşem orman manzarasını izledim ve etrafı detaylıca inceleyebildim. o boşluk, rüzgar, gökyüzü, ağaçların hışırtısı ve hafif korku tüm duyularımı en hassas noktasına kadar hissetmeme neden olmuştu ve muhteşemdi.

    fakat dönüşte görevlinin yaptığı minik hinlik ile tek başıma paket olmanın verdiği şaşkınlık ve korku bir ara ruhumu teslim etmeme sebep oluyordu, yalan yok. tek başıma ağırlığın dengesizleşmesi etrafımda dönmeme, fazlaca sallantıya sebep oldu. bu paniğin tarifi yok. indiğimde heyecandan mı, korkudan mı yoksa mutlulukta mı bilmiyorum, anlatamıyordum. ellerim, ayaklarım titriyordu. ama çok mutluydum ve başka bir yerde tekrar yapmaya karar verdim.

    panik atak, kalp, tansiyon gibi rahatsızlıklarınız yoksa güvenlik önemleri tamam bir yerde bunu denemenizi tavsiye ederim.
hesabın var mı? giriş yap