3 entry daha
  • az once mehmet okuyan'in konusmalari sayesinde cok sukur ki (!)dinden cikan kimse olmadigindan ama yine sukur ki(!) "uydurulmis dinden" cikip gercek islam dinine donenlerin cok oldugundan dem vurdular.

    yahu bu mutezile kafasi 1400 yildir ayni. tekfir etmeden duramiyor. neymis efenim, uydurulan dinden donuyormus millet.

    arguman su, peygamber kur'an'a mugayir soz soylemez. eger bir kitapta peygamber'in kur'an'a aykiri bir ifadesi varsa bu yalandir. hangi kitap olursa olsun.

    biz de diyoruz ki siz neye gore, neye dayanarak hangi ifade kur'an'a uygun ya da degil karar veriyorsunuz? uyguladiginiz metod, yaklasim, dayandiginiz metodoloji nedir?

    buna karsilik adam diyor ki bana gore adem ilk yaratilan insandir ama ondan sonra da topraktan baska insanlar da yaratilmistir. diyoruz ki delilin ne, el cevap aklim. allah kitapta ensest iliskiyi yasaklamis, o yuzden boyle olmak zorunda.

    yani ne diyeceksin ki bu kafaya. ne diyebilirsin ki. bir taraftan bu devir ayri, peygamber zamani ayri der ama binlerce yil icerisinde allah'ın seriatinin degisebilecegini dahi dusunemez.

    simdi de diyorlar ki bizi kiskaniyorlar, kendisi bilmiyor, biz de bilmiyoruz saniyorlar, bize bugune kadarki bilgiler yeter diyorlar diye yakiniyorlar.

    yahu sizin kim neyinizi kiskansin? sabah aksam kitaptan ayet cimbizlayan adamlarsiniz, bakin programi izleyin, iki ayeti ard arda okudugunu goremezsiniz bu kafanin. tek tek alir ayetleri, oradan yorum yapar. onunu basini almaz. bir tek istisnasi yok bunun. bir tane dahi.

    daha kendinizi zamanin icerisine oturtup dini idrakten acizsiniz, orayi burayi kivirip allah'ın emrini ona buna begendirmeye calismak icin bin takla atan adamlarsiniz.

    peki sozum ona uydurulan din yerine getirmeye calistiginiz "bilime yamanmis din", o dinin uydugunu iddia ettiginiz bilimsel gercekler degistiginde, bilim bugun ak dedigine yarin kara deyince ne yapacaksiniz? kur'an'daki dunyanin duzlugune dair delillerden sozum ona kitap yazan ortacag aliminden ne farkınız kalacak?

    ve evet, sizden once gelmis, imam-ı azam bilmiyor, imam safii, malik, hanbel bilmiyor, siz biliyorsunuz. tabii bir de emege saygi filan agizlarina dolar bunlar. tezata bak tezata.

    kimse dini meselelerde yeni fetvalara, yeni yorumlara ihtiyac yok demiyor. ummetin ihtiyaclari ortada. ama bu eylemi gerceklestirecek kafa, anlayis, bakis acisi bu tekfirci kafa olamaz. zira bozuk temel uzerine saglam ev yapilmaz, yapilamaz.

    hadisin, mezhebin, ehl'i sunnet'in bugunku parcalanmis yapiya yol actigi gibi garabet bir cikarimi yapabilen bu kafa hic olamaz. zira insan once, bu cok basliligin insanlar ehl'i sunnet'e uyarken mi yoksa benim aklim var kafama gore dine yorum getiririm dedigi yeni zamanda mi ortaya ciktigini bir soracak, sorabilecek yetiye, havsalaya, akla, bilgiye sahip olacak.

    mehmet bey tv8 izleyicisine cok carpici seyler soylemek istiyormus. simdi oyle diyor. carpici.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap