• bugun dogan cocuklarin isimleri ile ilgilenmeyen, sofrana koyacaklarina tavsiye edecek yeri olmayan ve genellikle sultan ahmet camisi ya da ayasofyanin resimleri ile güzel doga manzarali karton üstünde yer alan takvim. arka sayfasinda günün olaylarina göre yazilar hazirlamaya calisan ve namaz vakitleri hesaplamasinda böyle yaparsam millet ne der kaygisi gütmeyen dobra dobra takvim

    namaz vakitleri üzerine:

    1980 darbesi sonrası diyanet işleri de değişim rüzgarından etkilenmiş ve 1983 yılında namaz vakti hesaplama yöntemini revize edilmiştir. fazilet takvimi ilk sene fitneye mahal vermemek için uysada sonraki senelerde geleneksel hesaplama yönteminde devam etmiştir.

    fazilet takvimi hesaplama yönteminin benzerlerini dünyada hala sunni islam ülkeleri uygulamaya devam etmektedir. sunni arap dünyasında egypten yöntemi olarak geçmektedir. yine sunni endenozya ve malezya ülkeleri de fazilet takvimi ile benzer hesaplama yöntemini uygulamakta hatta biraz daha fazla temkinlidirler.

    diyanet takvimi hesaplama yönteminin dünyadaki bilinen adı, mwl (muslim world league) hesaplama yöntemidir. mwl 1960 lı yıllarda vahhabi suudlar önderliğinde mekkede kurulmuştur.

    google istatistik verilerine göre arap dünyasında ülkesine göre değişiyor olsada ortalama olarak egypten yöntemi en çok tercih edilen hesaplama yöntemidir. mwl hesaplama yöntemi ikinci sırada gelmektedir.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap