17584 entry daha
  • destansı sahnelerine tav olduğum game of thrones'un en efsane bölümlerindendir s06e09. diziyi takip etmeyenler sadece açıp bu bölümü izleyebilir bol aksiyonlu, heyecanlı, epik savaş sahnesi için. dizi tarihinde klasikler arasında yerini alacak bir bölümdü.

    --- spoiler ---

    biraz da iyiler kazansın.

    savaş sahnesinde cesetler altındaki jon snow ile beraber ben de nefessiz kaldım, çekimlerin etkileyiciliği onunla doğrudan empati kurmamızı kolaylaştırıyor.

    stark çocuğu zikzak çizerek koşsaydı, snow'a neden tek bir ok bile isabet etmedi, sansa köpeklerin midesinin kazındığını nereden biliyor muhabbetleri yapılmış gördüğüm kadarı ile daha çok. tüm entryleri okumadım fakat benim de şunlar dikkatimi çekti:

    - hilal taktiği yapılan sahnede, kalkanlar arasından uzatılan mızrakların sivri uçları mızrakların tahta kısımlarından kılıçlar ve diğer kesici savaş aletleri ile kolayca kesilebilirdi, böylelikle mızraklar bir tehdit olmaktan çıkardı. kendilerine uzatılan mızraklara çaresizce baktılar sadece.

    - yarım çember şeklinde kuşatma altına alındıklarında makro açıdan sahneye bakılırsa wun wun o kadar da biçare görünmüyor bu sahnede. içinizde demeyeniniz var mı, şu siperlere bir tekme koysa onlarca adamı geriye sürükleyebilir diye. düşmanlardan cımbızla birer tane adam çekip suyunu çıkardı anca. koskoca dev özellikle yakın mesafede işlevsel olacaktır, elinin tersiyle bir tane savursa, bir tekme atsa, içlerinden bir adam alıp onu diğerlerinin üzerine fırlatsa... kuşatmayı kayde değer ölçüde hafifletebilecek bir güçtü bence orada.

    --- spoiler ---
24702 entry daha
hesabın var mı? giriş yap