114 entry daha
  • eğer "kitlemek"ten kasıt erkeğin o hesabı ödemesiyse, istemeden de olsa bir kaç kez aralarında bulunmuşluğum var. üstelik ne memelerim büyük ne de öyle güzelim. yeri geldiğinde dışarı çıkmayalım evde yiyelim demesini de bilen biri oldum.

    kadınların hesap ödememek için yaptığı hareketler başlığını okuduktan sonra türk kızı olarak; tuvaletim gelmiş, tuvalete gidemiyorum. niye? hesap istenecek, şimdi kalkarsam "tam hesap gelirken tuvalete giden türk kızı" olurum diye. canım bir değil üç bira içmek istiyor, içemiyorum. neden? nasılsa erkek ödeyecek diye düşünüp "ilk buluşmada 200 lira hesap kitleyen türk kızı" olmayayım diye. çantama olabildiğince az şey koymaya çalışıyorum. neden? çantanın içinden cüzdanı daha hızlı bir şekilde bulabileyim diye.

    erkek hangi kadının o hesabı "kitlemeye" kalktığının gayet farkında aslında. benzerler birbirini çeker derler. karşınızdaki insanı siz seçtiniz, başkası değil.

    200 lira türkiye şartlarında iyi bir miktar. gidip de bu da para mı muhabbeti yapmak anlamsız. herhangi bir insanla buluştuğun yeri kendi ekonomik durumuna göre belirlersin. gidip lüks bir yere oturup sonra gelen hesabın lafını yapman da garip olur.

    bazen karşımdaki kadın ya da erkek fark etmez hesabın hepsini benim ödediğim de oluyor. yeri geliyor kendi kendime 100 lira hesap kitledigim de oluyor. birinde arkadaşım menüdeki fiyatları görünce ve hesabı da benim ödeyeceğimi bildiği için yavaşça eğilip "ya çok pahalı, kalksak mı" demişti. şimdi bu kız hesap mı kitlemiş oluyor? dedim ya herkes kimin nasıl olduğunu bilir zaten.

    annem hep "yarın bir gün karşındaki insana lafını yaptırma" diye sıkı sıkı tembihlediginden midir bilemiyorum ama hiç bir zaman karşımdakine hesap kitleyen biri olmadım. "ben kadına hesap ödetmem" deyip sonra bunun lafını yapabilecek kapasitedeki adamı da hayatımda barındırmadım. siz de erkek olarak böyle kadınları hayatınızda barındırıyorsanız karşınızdakini değil kendinizi sorgulayın.
261 entry daha
hesabın var mı? giriş yap