6 entry daha
  • insanlık, veya daha spesifik olmak gerekirse batı merkezli medeniyet, orta çağ'dan yeni çağ'a törenlerle, tantanayla bir günde geçmemiştir. her toplum kendi kaderini, farklı gelişme hızlarında yaşamıştır. nitekim, bugün itibarıyla anadolu'da bronz çağı'nın koşulları ve zihniyetinin hakim olduğu bölgeler mevcudiyetini korumaktadır.

    orta çağ'ı sona erdiren olayın fatih sultan mehmet tarafından istanbul'un yeni top teknolojisi kullanılarak 1453 yılında fethedilmesi ve/veya bizans'tan kaçan sanatçı ve bilim adamlarının italya'ya doluşarak rönesans'a ivme kazandırması olduğuna dair inancımız türk milleti olarak sapasağlamdır, dimdiktir.

    ancak dünyanın geri kalanı orta çağ'ı bitirip yeni çağ'a adım atılmasını sağlayan sözde tetikleyici olgunun gutenberg tarafından 1440 yılında bulunan matbaa makinesi olduğu iddiasını taşır.

    bir yanda özü sözü bir olup taharet musluğuyla misler gibi temizlenen türkler, diğer yanda ise üçüncü havaalanımızı kıskanıp götü boklu gezen avrupalılar. kime inanacaksın?

    .
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap