48 entry daha
  • ikinci dünya savaşından sonra, william fulbright'ın senatoya barış amaçlı bir değişim programı teklifi sunmasıyla kurulan burs programıdır. sonrasında 160 ülkeye yayılmıştır. günümüzde oldukça prestijli bir burs olarak kabul edilir. haziran temmuz aylarında burs mülakatları yürüten kurumdur.
    başvuru sürecindeki formları toplamak gerçekten vakit alıcıdır fakat zaten amerika'ya başvuruyor olacaksınız ve aynı süreçten başvururken geçeceksiniz. bir süre sonra alışacaksınız ve eğlenceli bile gelecek! bunun üstüne seçilirseniz mülakata çağrılıyorsunuz. hatta mülakat aşamasından sonra reddedilirseniz, bu aşamaya kadar gelmeniz bile umut verici tadında bir mail yolluyorlar.
    mülakata girmeden önce fulbright sitesinde bilgilendirici bir seminer veriyorlar. mutlaka katılın. bütün sorular bana oradan geldi, mesela güçlü ve zayıf yönlerin nedir, neden kabul etmeliyiz, sosyal aktiviteye vakit ayırabildin mi, doktorada ne çalışmak istiyorsun gibi. mesela zayıf nokta konusu seminerde şöyle açıklanmıştı: aslında zayıf gibi görünsün ama güçlü de olsun. ne kadar tatlı değil mi. mesela bu nedenle ben mükemmeliyetçilik dedim. fakat keşke mülakat kabul aşamasının yüzde 15'i gibi bir şey olsa çünkü ben söylemek istediğim her şeyi personal ve research statement'ta daha güzel belirtmiştim.
    bu arada bu programın iki tuzak noktası, birincisi j-1 vizesi ile gidiyorsunuz yani eğitimden sonra greencard alamazsınız türkiye'de iki sene oturmadan; ikincisi kesinlikle kaç kişi başvurdu ve kaç kişi burs aldı istatistikleri paylaşılmıyor ki ben bunu son derece rahatsız edici buluyorum.
    çok daha yardımcı olacak bilgiler için şu forumu buldum: anı anına fulbright
    üşenmemiş yazmış çocuk vallahi.
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap