106 entry daha
  • ssg nin israrla bok attigi, ancak pek cok yonden eksiden cok daha efektif sekilde calisan benzer bir sitedir.

    ----avantajlari-----

    - herkes adiyla soyadiyla alenen uye oldugundan, gelisiguzel kolpadan entari girmenin onune gecilmis. birisi bi konu hakkinda ileri geri konusurken, ne kadar kaale alip almayacaginizin saglamasini yapabilmek guzel.

    - sansur vb sıkıntı yaratabilecek durumlar icin, (calistiginiz sirket hakkinda konusmak etmek gibi) anonim soru ve cevap girme imkani sunulmus.

    - haddinden fazla downvote alan cevaplar, altlara duserek, gizleniyor.. tiklayinca bakabiliyorsunuz.

    - girilen cevaplarin altina yorumlar yapilarak, hem iletisim ve itisme paylasma geyik imkani verilirken, hem de bunlar tiklamadikca acilmadigi icin goz onunden kaldirilmis.. bu sayede verilen cevapla alakali antitezler ya da cevabin kolpaligina dair yorumlar guvenlik mekanizmasi gibi de calisiyor.

    - kafaniza gore herkesle mesajlasamiyorsunuz. bir soru altinda bir yazismaniz olduktan sonra mesajlasma imkani doguyor.. ozelden gelisiguzel kufurlesme, taciz, yazis vs nin nispeten onune gecilmis.

    - adult basliklari aktif ve pasif hale getirebiliyorsunuz.. ki bence sadece bu ozelligi ile bile eksiyi agzindan oper. diyceksiniz ki tr de seks tabu oldugu icin onu da eksi de bloklamak uygun degil.. tamam sonuclara bakalim o zaman. en son eksi de, gercekten seksle alakali ise yarayan bir basligi ne zaman gordunuz? benim gorudugum tum seks ile alakali entariler, buyuk memeli kadinlar, kucuk kukulu kadinlar, bacaklari boyuma denk gelen kadinlar, veren kizlar vermeyen kizlar gibi ergen entarileri.. evet cok lazim hepsi.. supper faydali amk.

    - formati sozluk gibi olmadigi icin, kafaniza gore her konuyla alakali baslik acip entari giremiyorsunuz. merak ettiginiz bir konu varsa soru olarak soruyorsunuz.. hatta ve hatta en guzel kismi ise, quora size daha oncekli entarilerine ve biolarina gore belli yazarlar secip, onlarin cevap vermesini istemenizi saglayabiliyor ki, buyuk bir hizmet.. bu soru cevap formati dezavantaj gibi gozukse de bildigin bilgi kirliliginin onune gecmisler zannimca..

    ozetle demem o ki, su haliyle, bisiler ogrenip, bazi konularda dogru cevaplar bulabilmek adina, bence eksiden 10 kat daha verimli calismaktadir.

    ...........seneler sonrasi editi.............
    saolsun, isigi goren quora, baslattigi soru sor para kazan tadindaki partnership programiyla, sitenin de, icerigin de anasini skmistir artik. quora da eksiden hallice yarrak gibi bi yer oldu maalesef.
256 entry daha
hesabın var mı? giriş yap