34 entry daha
  • anadolu yakasında, işyeriniz ile eviniz arasında çok mesafe yoksa eğer, maaşınızda 5bin'e yakınsa yaşanabilir, evet.

    anadolu yakası daha nezih, daha oturmuş, daha bir ankaravaridir çünkü.
    ama yine de istanbuldur. çok iyi düşünülmesi gerekir.

    bazen her şey para ve kariyer değildir, bazen olay sadece gök yüzünü görebilmek, sakin bir yerde oturup nefes alabilmektir. bunu felsefe yapmak, yada kariyer yapmak için istanbul'a gidenlere bilmişlik taslamak için söylemiyorum. sadece istanbul'da yaşanabilir mi sorunsalında, sorun olan noktaya dikkat çekmek için söylüyorum. çünkü bir süre sonra bu sizin için büyük bir sorun olacak. hele de daha sakin bir şehirden buraya gelmişseniz.

    evet iyi bir kariyer, daha yüksek bir maaş, daha iyi bir gelecek herkesin hayali.
    ama istanbul'da değil. herkes bunu istanbul'da bulacağını düşünür, ama bu bir yanılsama aslında.

    istanbul öğrenciyken güzeldir, çünkü vaktiniz boldur ve nüfusun büyük çoğunluğunun mesaide olduğu saatlerde trafiğe yakalanmadan, caddeler, kafeler, sahiller sakinken rahatça gezebilme imkanınız vardır. ha para yoktur o ayrı :) ama olsun, istanbul çalışana değilse de öğrenciye birçok kolaylık sağlamaktadır. bunun en başında öğrenci akbilini örnek verebiliriz :)

    istanbul emeklilere de güzeldir, çünkü hem vakitleri hem de eğer zamanında iyi birikim yapmışlarsa, paraları da vardır :) onlar da istanbul'u, caddelerde trafiğin ve insanların yoğun olmadığı saatlerde doyasıya yaşayabilirler.

    istanbul birde çok zenginlere, ki bunlar o yalı dediğimiz denize sıfır evlerde yada o çok lüks villalarda, rezidanslarda yaşayanlardır, ve sanatçılara güzeldir.
    çünkü çok zenginsen zaten en iyi muhitte, en iyi evlerde, en kaliteli besinleri tüketerek, en kaliteli mekanlarda takılarak yaşarsın. trafik mi? büyük ihtimal işe istediğin saatte gidebilme lüksün vardır, trafiğin yoğun olmadığı bir saati seçebilirsin işe gitmek için, yada şoförün vardır, şoförün arabayı kullanırken sende başka şeylerle oyalanarak, trafiği konforlu bir şekilde atlatabilirsin :)

    sanatçılara (ünlü de diyebiliriz), neden güzeldir? çünkü onların kariyerlerinde yükselebileceği tek yer istanbul'dur ve büyük ihtimalle çalışma saatleri klasik mesai saatleri içerisinde olmadığı için onlarda trafikten genelde daha az nasibini almaktadırlar. tabi kazançları da, istanbul'da yaşayabilecek düzeydedir.

    bu dört kategori dışında kalanlar için, yani öğrenci, emekli, çok zengin ve sanatçı(ünlü de diyebiliriz) dışındakiler için, hayat istanbul'da pek çekilir olmamakta; yaşam kalitesi düşmekte, zamanla sürekli yarışır bir pozisyonda, çoğunlukla stres içerisinde günler birbirini devirmekte ve istanbul'un güzellikleri doyasıya yaşanamamaktadır.

    hava kirliliğine, hayat pahalılığına vb. olumsuz unsurlara zaten değinmeme gerek yok. bu kadar kalabalık bir şehrin çok kaliteli yaşam standartlarına sahip olduğu zaten düşünülemez. yani bunu zaten biliyor olarak gelmek gerek.

    burda zaman, kazanç ve trafik üçlüsünü baz alarak bir değerlendirme yaptım. çünkü bu üçünü birbirine yetirebilmek çok önemli, bunları yetiremezseniz istanbul'da yaşıyor değilde yaşamaya çalışıyorsunuz olur sadece.

    kısacası istanbul'un ışıltısını zamanı ve parası olanlar yaşayabilmektedir. istanbul'da iyi bir yaşam kurma hayali ise, iyi yaşayabilen gruptakilerin resimlerinden bilinçaltımıza işlenmiş, çeldirici bir hayaldir.
    bunları iyice analiz edip, öyle harekete geçilmelidir.

    yazar'ın yazara tavsiyesi: bence gitmeyin, hele de ankara'da bu standartları yakalamışken. ama ben bunu istanbul'da da yakalarım diyorsanız, o zaman yolunuz açık olsun :)
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap