• türkiyenin pek çok yerinde olduğu gibi sivas belediyesi de pek çok yol kenarını çeşitli otopark firmalarına özelleştirdi. insanların vergi ödeyerek yaptırdıkları yolları ve kaldırımları tekrar insanlara saatlik olarak kiralama işine girdi. bu zaten türkiyenin bir rutini olduğu için bunu çok sorun etmiyorum.
    esas sorun daha yarım saat önce başıma geldi.
    5dklığına bir yere aracımı park ettim(ilk 5dk ücretsiz) 5 dk olmadan çıktım. çıkarken otopark görevlisi geldi. bu esnada aracın önünde her hangi bir giriş fişi yoktu. galiba elindeki cihazda kayıtlıdır giriş saatim diye düşündüm.
    "5 dakika olmadı daha" dedim. yüksek sesle " bir saat oldu ne olmadısı" gibi bir şeyler dedi. baktım tip sorunlu fişimi ver dedim. fişi veremeyeceğini tahmin ettim açıkçası.
    fişi verdi. incelemeden 2 tlsini verdim gittim. acele bir işim vardı.
    daha sonra fişi elime aldım incelerken çıkış saatinin 16:50 olarak kesildiğini gördüm.
    evet adam adeta zamanlar arası solucan deliğini kullanarak daha gelmeyen bir saatte bana çıkış fişi kesmiş.
    sorunum verdiğim 2 tl değil. o haram zıkkım olsun zaten.
    sorun bu adamların ellerinde kullandıkları aletin saatlerini çok zorlanmadan öne arkaya alabiliyor olmaları. bu sayede istedikleri herkese otopark borcu yükleyebiliyorlar. üstelik bu borçlar sistem dahilinde saklandığı için aynı firmaya ait başka bir otopark peronunda da karşınıza çıkabiliyor.

    otopark fişi: http://i.hizliresim.com/znoy8j.jpg
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap