• bazen bakıyorum, insanlar paraya o kadar çok tapıyorlar ki, anlayamıyorum. günümüz şartlarında bir zengin ile fakir arasında çok az fark vardır. zengin ile fakirin yaptıkları hemen hemen aynı şeylerdir. bundan 25 sene önceyi düşünün, benetton çanta fark yaratırdı, zenginin yediği yemeği yiyemez, içtiğini içemez, gittiği yerlere gidemez, bindiği uçağa binemezdik. 1 şişe viski çok lükstü mesela.

    ama günümüzde bence zengin ile fakir arasındaki fark geçmişe göre çok daha küçük. mesela çok zengin olduğunuz zaman yapacağınız şeyleri düşünün, bunların büyük bir kısmını şu an bile küçük paralarla yapabileceğinizi fark ettiniz değil mi? belki zenginin bindiği 1000 beygirlik arabaya binemezsiniz ama iyi kötü bir araba alabilirsiniz.

    belki dünyanın en pahalı yerinde tatil yapamazsınız ama, türkiye'nin veya avrupanın ya da başka ülkelerin çok iyi yerlerinde ucuz tatiller yapabilirsiniz ki birçok zengin insan da buralara gelmektedir. avrupa'yı 1000tl ye baştan sona gezen arkadaşlarım var.

    belki milyon dolarlık evlerde oturamazsınız ama bu evlerin olduğu şehirlerde mütevazi bir ev bulup yaşayabilirsiniz, dünyadaki her yemeği yiyebilirsiniz, sonuçta zengin adamın da yaptığı bundan fazla bir şey değil, fakir adama göre sadece daha pahalı ürünleri tüketiyorlar o kadar.

    zengin erkek ya da kadın en iyi karşı cins ile iletişim kurabilme imkanına sahip, biz ise milyarlarca insan ile, çok fazla fark yok bence.

    en büyük fark çalışma konusunda ortaya çıkıyor, mesela biz sürekli çalışmak zorundayız ama zengin pek fazla çalışmaya ihtiyaç duymaz, ama bu fark ülkemizde çok büyük, mesela amerika'da günde 4-5 saat çalışarak günlük ihtiyaçlarınız, faturalarınız, kiranız ve birkaç bira paranızı kazanabilirsiniz, türkiye'deki gibi 12 saat çalışmak zorunda değilsiniz yani.

    bu durumun, kapitalizm'in köleleri ekonomiye daha çok kazandırmak üzerine ortaya çıkardığı bir olay olduğunu düşünüyorum ben.

    yani demem o ki: tamam, zenginin rahatlığını elde edemezsiniz belki ama günümüzde zengin ile fakir arasındaki fark çok küçük, bu nedenle zengin olmak için çok ta şey yapmayın derim.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap