54 entry daha
  • netflix'in bizatihi amanda knox'la aynı adı taşıyan 2016 yapımı belgeseli. kişisel kültür ve sanat danışmanım whatdreamsmaycome'ın tavsiyesiyle, başından sonuna sinire keserek izledim. katillerin direkt katılımıyla çok değişik; fakat bir cinayetten ziyade, amerikalılık, medya ve insanların pisliği üzerine bir yapım olmuş.

    --- spoiler ---

    amanda'nın suçlu olduğuna inanıyordum, belgesel bu fikrimi baya kesinleştirdi. bir çeşit antisosyal kişilik bozukluğundan muzdarip amanda anlatıcı olarak ekranda her belirdiğinde bakışlarından ürktüm, geçen zaman sanırım deliliğini perçinlemiş. olayda üç zanlı var,
    hasta ve seksomanyak, aynı zamanda white trash amanda,
    abaza mühendislik öğrencisi, amsalaklığının kurbanı raffaele sollecito,
    amanda'nın ortağı, fakat zenci olduğu için tüm suç kendisine kalan rudy guede.

    amanda erasmus'la perugia'ya gidiyor, orada meredith diye bir kızcağızla ev arkadaşı oluyorlar. meredith muhtemelen yüksek lisansta erasmus'a gidip, haftasonları müze, park ve tarihi sokak gezip eline erkek eli değmeden ülkeye dönecek olan irem'in ingiliz versiyonu, biraz daha rahatı.
    amanda'yla raffaele tanışıyorlar, raffo aksini iddia etse de kesinlikle bakir, tanıştıktan 10 dk sonra sevişmeye başlıyorlar, hayatında ilk kez vacayna görmüş, meme ellemiş olmanın eblekliğiyle 5 gün içinde amanda ne derse yapacak kıvama geliyor.
    rudy guede meredith'i tanıyor fakat o kısmı tam çözemedim, bu arada amanda ve raffo günün 23 saati seks yapıyorlar, raffo'nun kafa gidik, neticede bu üçü bir şekilde bir araya geliyorlar ve raffo dünyanın en büyük aşkını yaşadıklarını zannederken kendisini sadece toy boy olarak kullanan amanda'nın yönetiminde, meredith denen kızcağızı artık grup sekse zorlamak için mi, kendi cinsel tatminleri için mi bilmiyorum ama kese kese öldürüyorlar. olayı yöneten kişi kesinlikle sapık amanda, ondan eminim, orada olduğu kesin diyemeyeceğim tek kişi raffaele denen gerizeka.

    bundan sonra sinir harbi başlıyor. belgeselin en iyi tarafı hiç canlandırma olmaması, meredith'in cesedi soğumamışken amanda ve raffo'yu evin önünde öpüşürken görüyoruz, görgü tanığı bir mağaza sahibi cinayetin üzerinden 2 gün geçmemişken bu ikisinin mağazaya gelip iç çamaşırı seçerek dün geceki ateşli sevişmelerinden konuştuklarından bahsediyor. savcı giuliano mignini amanda'nın ne bok olduğunu şıp diye anlıyor aslında, bir güzel içeri de tıktırıyor ama bu italyanlar'ın sülalesi rahat olduğu için olay yeri incelemede yapılan bir ton özensizlik ve amerikan devletinin de birkaç satılmış yetkiliye yedirdiği paralar sonucu "amanda aslında suçsuz çünkü olay yerine galoşsuz girmişler :((" gibi inanılmaz sikindirik bir bahaneyle amanda ve raffaele bebekler kadar temiz ilan ediliyor. o "kontaminasyon varr" diye ağzını bura bura konuşan karıya trump para yedirmiş, net.
    her şey amerikalı bembeyaz götlü amanda'yı italyan hapishanelerinden kurtarabilmek için, raffaele yatsın kalksın dua etsin o cinayeti italyan biriyle işlese sittin sene o hapisten çıkamazlardı.

    izlerken giuliano mignini, rudy'nin avukatı ve meredith'in ailesi dışında herkesten ayrı ayrı tiksindim. nick pisa diye o zamanlar daily mail muhabirliği yapan bir herif var, amanda bunun yanında aşırı tatlı ve sempatik kalıyor, nasıl bir yavşak anlatamam, izleyenler "belgeseldeki gerçek şeytan" diyorlarmış hakkında. şu günlerde the sun'da çalışıyormuş, umarım yakın zamanda ölür.

    en fazla dehşete kapıldığım nokta amanda ve çocukluk arkadaşı bir kızın cinayetten üç gün sonraki telefon konuşmasıydı:
    - amanda bebekim seni çok özledim napıyosaan?
    + iyiyim ya nolsun raffo'nun bir arkadaşının evinden dönüyorum.
    - aaauuv raffo da kim sefkilin mi :))
    + eved 1 hafta önce buldum çakışıyoruz.
    - ayyy yakışıklı mı hemen resmini gönderrr
    + tmm.
    - hemen gönder amağğ
    + tamam lan. nalet olsun karakol beni çok gerginleştryr ağlmk istyrm :((
    - beybii sakin ol, 20 yaşındasın, italyan manitan var, italya'dasın, ileride bunu hayatının en güzel yılı olarak hatırlayacaksın :d :d

    kızın ev arkadaşını kaçak kesim koyun gibi doğramışlar, buram buram amerikalı göt arkadaşı "bunu hayatının en iyi yılı olarak hatırlayacaksın çünkü bir italyanla cinsel seks yapıyosun :))" basitliğine indirgiyor, bu tarz bir domuzluğu aklım alamıyor. vay arkadaş, en yakın arkadaşım kanada'da master yapıyor, ev arkadaşını kesseler ben burada sinir krizi geçirip hastaneye kaldırılırım, yavşaklığın düzeyine bak. umarım bu kız da ölür.

    neyse, neticede amanda şu an banknotlardan yaptığı vibratörle meredith'i keserken bile yaşamadığı tatmini yaşarken derdi beni geriyor. keşke rahmetli jack the ripper da hayatta olsaydı da netflix belgesellerine çıkıp "bn masmm :( belki de değilim :)" diye gerzek gerzek rol kesebilseydi, kısmetsizmiş.
    --- spoiler ---
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap