aynı isimde "emanet (dizi)" başlığı da var
77 entry daha
  • izel'in 2. solo albümü. raise90 adlı alkislarlayasiyorum.com kullanıcısının yorumundan alıntıdır:

    "90'lardan bu yana bir çok unutulmaz şarkılara imza atmış ve hala da atmaya devam eden sevgili izel'in 1997 yılında çıkmış ve kariyerindeki en iyi albümü olan,aranjörlüğünü mustafa sandal'ın üstlendiği emanet albümüdür.

    albümdeki emanet,eyvallah,nakış,bekle biraz,sır ve geyik çıkabilir şarkılarının söz ve müzikleri mustafa sandal'a aittir.diğer şarkılara bakarsak acilen ve hain şarkısı kenan doğulu ve ufuk yıldırım'a,deli gibi şarkısı altan çetin'e ve kızımız olacaktı şarkısı çelik erişçi'ye aittir.

    albüme bakarsak albümün kayıtları londra'da yapılmıştır.müzik eğitimi almak için londra'ya taşınan mustafa sandal yanına izel'i de almış ve ikisi bu albüm için yaklaşık 3 ay çalışmıştır.öyle ki ikisi arasında sıcak pozlar medyada yayınlanmış ve aralarında aşk dedikoduları çıkmış fakat ikisi de böyle bir şey olmadığını söyleyip sadece arkadaş olduklarını söyleyip yalanlamıştır.

    ağustos 1997'de piyasaya çıkan albümün ilk klibi eyvallah şarkısına gelmiştir.şarkı zamanın ötesinde bir altyapı ve melodiye sahip olduğu için pek tutmamıştır.albüm de 200 bin gibi bir satış yapmıştı.bu durum özellikle mustafa sandal ve izel'i derinden etkilemişti.

    albümün patlamaması ve satışların düşük olmasından dolayı izel'in mustafa sandal'la arası açılmış hatta izel bir röportajında mustafa sandal için "zaten mustafa sandal'la çalışmak baştan hataydı.keşke kendi bestelerimi yapıp albüm çıkarsaydım" diye ağır bir laf söylemişti.bunun üzerine mustafa sandal kariyerindeki en iyi şarkılarını izel için yaptığını ama izel'in bunu hiç haketmediğini söylemiştir.ikilinin arasının açılmasından sonra izel,ikinci klibini emanet şarkısına çekmiştir.fakat şarkının orjinal hali değil de murat yeter düzenlemesiyle yapılmış bir remix versiyonu klibe konulmuştur.bunun üzerine mustafa sandal ile izel'in arası daha kötü olmuş ve yıllarca devam edecek hatta şu zamana kadar bile devam eden bir küslüğe sebep olmuştur.

    şarkı yine tutmamış ve izel tam bu zamanlarda kızımız olacaktı şarkısını keşfetmiştir.albümün son klibi de kızımız olacaktı şarkısına gelmiştir.hiç beklenilmeyen bir anda müthiş derece patlamıştı bu şarkı ve daha ilk günde top 10 listelerinde 1.sıraya yerleşmeyi başarmıştı.albüm satışları da 200 binden bir anda 500 bine çıkmıştır.

    izel için hem inişli hem çıkışlı tek albüm olma özelliği taşıyan emanet albümü her ne kadar tartışmalar yaratan bir albüm olduysa bile türk popu'nun en iyi albümleri arasında yer almayı başarmıştır."

    †*****†***************************

    ben sağlamasını şu şekilde yaptım:

    albüm çıktıktan 4 ay sonra izel, cem yılmaz ve kenan doğulu'yla ibo show'a katılıyor. programda toplam 3 şarkı söylüyor * * *. albümde zaten 4 kişinin şarkısı var. izel de sadece mustafa sandalın şarkılarını söylemiyor. programda da adını hiç anmıyor. büyük ayıp ediyor.

    çünkü albüm efsane.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap