• khk kararıyla kapatılan vakıf üniversitelerinden birisinde çalışan ama cemaatle uzaktan yakından alakası olmayan solcu, cumhuriyetçi kimliğiyle bilinen ve biri zürih üniversitesi olmak üzere 2 doktora sahibi başarılı bir akademisyenin facebook'tan paylaştığı şu haykırışıdır:

    "işsizliğimin dördüncü ayı doldu bugün. çalıştığım kurumun kapandığını twitter'dan öğrenmemin dördüncü ayı. bir gecede işsiz kalmamın dördüncü ayı. öğrencilerimden ayrılmamın dördüncü ayı. bina aynı gün mühürlendiği için kişisel eşyalarıma, kitaplarıma, bilgisayarıma, çalışma notlarıma, diplomalarıma erişemediğim dört ay. kimseden bir satır açıklama duymadığım dört ay. 32 yaşındayım, elde var sıfır, bütün bunlara değer miydi diye düşündüğüm dört ay. yeni açacağım dersleri, yapmak istediğim araştırmaları düşünürken, hayatımı devam ettirmek için neler yapabilirim diye düşünmek zorunda kaldığım dört ay. ocakta teslim etmem gereken bir kitabım varken, kafamı toplayıp tek satır yazamadığım dört ay.
    hayal kırıklıkları ve kırgınlıklar biriktirdiğim dört ay. bizi soruşturun da işlerimize geri dönelim deyip durduğumuz dört ay.
    iyiyim ama. öyle bir yer ki burası, buna da şükür, dedirtiyor insana. bu zoraki molada seramik yapıyorum, dans ediyorum. yeni insanlarla tanışıyorum, onların desteğinin yıllardır tanıdığım insanlardan çok olması şaşırtıyor ama çok da iyi geliyor. kendimi daha iyi tanıyorum bu arada. tüketmiyorum bir de. o tüketmeme fikri bile kadar iyi geliyor ki! bir hocamın deyişi ile, başka bir dünyanın varlığını keşfediyorum. bu şekilde olmasaydı keşke, ama keşkelerle geçmiyor zaman. zaman zaman yılgınlıklar oluyor elbette ama mücadeleye, hayata tutunmaya devam!
    bir de bazı dostlar iyi ki var, hiç eksik olmasınlar!"
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap