227 entry daha
  • beyoğlu dediğiniz hani şu asfalt bitane caddesi olan, tarihi yerleri yıkıp yerine avm ve otel yapılan, oranın kemikleşmiş müdavimlerinin fikirlerini hiç bi tarafına takmadan bir sinemayı bile onlara çok gören, o sinema yıkılmasın diye eylem yapan insanlara su ve gaz sıkılan, sürekli barları kapatılan, hemen hemen her dükkan vitrininde arapça bir şeyler yazan, asmalı gibi yerlerde masalar kaldırılan, bombaların patladığı, ara sokaklarına artık girilemeyen, esnafın genç dövdüğü(dürttüğü), üst tarafı arapların, alt tarafı zenginlerin 400tlye şarap içtiği, müzik kültürünün öldürüldüğü....

    yer değil mi ya?

    sağol canım almayayım.

    çok mücadele verdi gençler, şimdi onlara gelip beyoğlu öldü derseniz bi kurşunda siz sıkarsınız falan gibi aptalca şeyler söylemeyin.

    onlara değil biraz esnafa bir şeyler söyleyin, daha ne yapılsın ulan beyoğlu için?
    insanlar gençliğinin geçtiği, her köşesinde anılarının olduğu yere sahip çıktı, direndi, gaz yedi, su yedi, dövüldü, palalarla kovalandılar.

    bunlar sadece gezide olmadı, sürekli sahip çıkmaya çalışıldı.

    bunun siyasetle, siyasi bir tutumla alakası yok, insanlar gençliğinin geçtiği yerleri ve anılarını korumaya çalıştı sadece.

    istiklalde 1000 tane dükkan var, oraya asfalt döküldüğünde hoooop kardeşim napıyorsun sen diyemedi mi birtanesi bile? size siyasi bir şeyden bahsetmiyorum aksine gayet ticari bir şeyden bahsediyorum. kardeşim içine ettiniz buraya kim gelecek diyemediler mi? asfalttan bahsediyorum sadece diğer olayları söylemiyorum bile.

    ama olmadı.
201 entry daha
hesabın var mı? giriş yap