• letonya devlet televizyonunun dünyaya ve özellikle sporseverlere muhteşem armağanı. bu siteden sözlükte ilk olarak 23 kasım 2016 beşiktaş benfica maçı başlığındaki şu entry'de bahsetmiştim. sayesinde, pek çok sözlükçü beşiktaş-benfica maçını saçmasapan linklerle veya reklamlarla uğraşmaksızın rahat rahat izleyebildi. ben de her kuruşu sonuna kadar hak eden (bir hafta ücretsiz üyelik var, dolayısıyla o güne kadar hesabı olmayanlar beşiktaş maçını kaydolup ücretsiz izleyebilmişti) bu muhteşem servisin reklamını yapmaya adadım kendimi.

    latvijas.tv en basit ifadeyle letonya televizyonunu internetten dünyaya sunan bir platform. letonya, rusya kanallarının yanında ingilizce olarak yayın yapan pek çok kanalı da bu platform aracılığıyla izleyebiliyorsunuz. dediğim gibi, üye olanlara tüm kanallar için geçerli bir haftalık demo veriyorlar ve bu süreçte kart bilginizi isteyip, üyeliği iptal etmeyi unutmanızı ummak gibi şark kurnazlıkları yapmıyorlar. pornocuların bundan ders alması lazım.

    neden muhteşem olduğuna gelirsek... aklınıza gelebilecek çoğu spor dalının majör liglerinin yayını var neredeyse. çünkü çok fazla kanal var. örneğin, letonya için viasat baltic var. rusya'da ise maç tv'nin tüm kanalları (oranın tivibu'su denebilir) mevcut. premier lig, bundesliga, ligue 1, serie a, rusya premier ligi, khl, nhl, nascar, euroleague... istemediğiniz kadar kanal, spor ve maç elinizin altında. fiyatı da bu altyapı ve sistem için, türk lirasının korkunç bir şekilde değer kaybetmesine karşın, hala oldukça uygun. örneğin, sadece letonya kanallarını içeren paketin 3 aylığı 21eur (76 lira) iken rus ve ingiliz kanallarını da içeren asıl bombanın 3 ay için fiyatı 30eur (109 lira). işin güzeli; bir hafta demoyu test etme ve üzerine 15, 30, 90 veya 360 günlük seçeneklerle satın alma şansınız var. yani öyle iki sene taahhütmüş, yıllık paketmiş vs. yok. ister "bu iki hafta boyunca güzel maçlar var" deyip iki haftalığına alın, ister sezonun son ayı için alın, isterseniz yıllık alıp bütün sene izleyin. size kalmış. türkiye'de binbir türlü bürokrasi ve saçmalıkla uğraşıp, sevdiğimiz spor organizasyonlarını takip edebilmek için 50 bin tane kutu-kart vs. alıyoruz/almak zorunda kalıyoruz. letonyalı dostlarımız, aylık 36 liraya bu sorunumuzu kökten çözüyor. bize de teşekkür edip fırsatı sömürmek düşüyor.

    şimdi sopcast, illegal link vs. diye çıkan bazı sporseverler olacaktır elbet. arkadaşlar, tek zeki siz değilsiniz. onları biz de biliyoruz ama kimimizin interneti sopcast veya acestream çalıştıracak kadar hızlı değil, kimimiz reklam ve dehşetle dolu o boktan sayfalarda ütüyle aktarılan yayınlarla uğraşmayı sevmiyoruz. on saat link aramadan, karşıma "sik arayan bekar anneler" çıkmadan istediğim maçı açıp izleyebilmek istiyorum ben. kimimiz yurtta kalıyor, interneti iyi olsa bile torrent & sopcast gibi nimetlerden yeterince faydalanamıyor. kimisinin televizyonu yok. yani ücretli bir servisten faydalanmak için çokça sebep sıralanabilir. evet sen bundesliga maçını para vermeden de izleyebilirsin ama diyorum ya işte, link aramasıydı takılmasıydı derken maç izleyeceğine pişman oluyor insan. latvijas.tv'deki hd kanallar bile benim boktan internetimde takır takır çalışıyor. artık her evde bulunan stabil ve sikindirik 3mbps bağlantı, latvijas.tv için yetiyor da artıyor.

    yani 5 kavanoz bal reklamı gibi saçma bir üslupla yazdım ister istemez ama cidden muazzam bir icat. yıllardır aradığım şey buydu, bulmuş olmanın heyecanıyla ballandıra ballandıra anlattım. hem spor manyağıyım hem de rusça öğreniyorum diyorsanız (ikinci kısım olmasa da olur) hiç vakit kaybetmeyin, saldırın derim euro daha da yükselmeden.
hesabın var mı? giriş yap