216 entry daha
  • gastroskopi olanını bugün yaptırdım. benim gibi prospektüsten önce ekşisözlük okuyan hastalar varsa diye de içlerini rahatlatmaya geldim. çünkü ben de insanların yorumlarına değer veriyorum ve aşırı korkuyordum.

    karın bölgem bi kaç haftadır aralıklı olarak aşırı ağrıyordu. ama tam neresi bilemiyordum. tuvalette de kan görünce doğru dahiliyeye gittim. bir sürü kan testi ve ultrasonla birlikte genel cerraha yönlendirdi doktorum. genel cerrah olan doktorum da hemen bir gastroskopi yazdı. endoskopi bu işlemlerin genel adı. ben mide için olanını yaptırdım, o gastroskopi.

    bakın ben ufak tefek, tam bir drama queen bir kız çocuğuyum. üç gündür okumadığım yazı, izlemediğim video kalmadı. dün gece yatakta soluma yatıp nefes egzersizleri falan yaptım. çünkü aşırı korkuyordum. korkudan endoskopi odasının önünde ateşim yükseldi. sondan üçüncü sırada olduğum için bütün hastaları gördüm maalesef. dağ gibi yiğitler, yaptıramadım diye çıktı odadan. koca amcalar neredeyse ağlayacak hale geldi. sıra bana gelene kadar ben de çok korkuyordum. bunları neden anlatıyorum. çünkü; ben bile yaptıysam siz var ya ohooo. çok rahat yaparsınız.

    şöyle düşünün. bu yapılamayacak bir şey olsaydı bilim adamları yapılacak olanını bulmaya çalışırlardı. o boru gırtlağımızdan geçemeyecek olsaydı emin olun doktorlar geçirmezdi. bunu keşke doktorun kapısında keşfetmeseydim afdsafds. üç günüm korkudan zehir oldu. içinizdeki drama queeni öldürüp rasyonel insanı çıkartın. beyin bedava.

    olay toplam 5 dakika bile sürmedi. uslu durursanız 3 dakikada falan doktor işini hallediyor.

    kapıda beklerken içeriden baya böğürtü sesleri geldi. ''hep böyle mi?'' dedim hemşireye '' hastasına göre değişiyor.'' dedi. on iki imamı tek tek yardıma çağırmaya başladım o anda fadsfads. sıra bana geldi, boğazıma dişçilerin kullandığı bir sprey sıktı az önceki hemşire kız. '' biraz çok sıksan olur mu?'' dedim. dayadı uyuşturucuyu sağolsun. uyuşturucu dediğime bakmayın, boğaz bölgeniz uyuşuyor sadece. ama güzel uyuşuyor. içeride 3 hemşire 1 doktor vardı. bilgisayar başında olan aynı zamanda djlik yapıyordu. hemşirelerden birisi uygun pozisyonda uzattı beni. doktor tepemde dikildi ''bahçada yeşil çınar'' çal dedi. ay nasıl sinirim bozuldu anlatamam afsasgafs. ağzınıza bir ağızlık takıyorlar. zaten direkt hissedeceğiniz tek şey de bu ağızlık. ortası delik ağızlıktan giriyor hortum ağzınıza. sonrası sizden çıkıyor. normal durup nefes almaya devam ederseniz doktor 3 dakika içinde midenize girip hatta pataloji için parça bile alıp çıkıyor. üç kere falan hafifçe öğürdüm sadece.

    çıkıyorum dedi çıktı. hortum mortum hissetmedim. hortum dediğiniz şey de serçe parmak kadar bir plastik, bahçe hortumu düşünmeyin. ben en çok bundan korkmuştum.

    ''en iyi ikinci hastamsın'' dedi doktor. bana bana bihterinize.

    gözünüzü kapatın. bunun bir bilim olduğunu, teşhis ve tedaviniz için olmazsa olmaz olduğunu unutmayın. geri dönüşü olmayan bir seviyeye gelmeden varın bir tane hortum yutun. haydi aslanlarım, ben yaptıysam hepiniz yaparsınız.
251 entry daha
hesabın var mı? giriş yap