55 entry daha
  • ilk ve ortaöğretimini antalya'da yaşayan birisi olarak, üniversite sınavına hazırlandığım dönemlerde bu şehirden kaçmak için 15 saat ders çalışan bir adamdım. nitekim kaçmayı da başardım ve lisans eğitimi için kadıköy'e gittim. fakat beşinci yılın sonunda yaşadığım manzara tam olarak şu şekildeydi; yarıyıl tatili için antalya'ya geldim ve ailemle deniz kıyısına pikniğe geldik. bir an dünya yavaşladı, algılarım açıldı ve etrafımı süzmeye başladım. çocuklar top oynuyor, teyzeler sebze yıkıyor ve atletli abiler mangal yakıyordu. öyle bir huzur ve neşe doldu ki içime, kendimi hiç bu kadar güvende hissetmedim. çünkü pembe saçlı ve piercing dolu suratlı kızlar yoktu çevremde, anadolu insanının hala kaybetmediği samimiyet vardı. egzoz dumanı ve birbirini omuzlayarak yolda yürüyen insanlardan ziyade, mutlu insanlar vardı. gerçekten huzurluydu. istanbul'dan ayrılma kararı aldım sonrasında. haftasonu sessiz ve huzurlu bir yere gidemedikten sonra, hayatımın üçte birini trafikte geçirmenin hiçbir anlamı yoktu. şimdi gelelim bu tercihin temel etkenlerine;
    1- kadıköy merkezde 2+1 köhne bir eve vereceğiniz para ortalama 1000-1200 lira arası diyelim, aynı paraya antalya konyaaltında 3+1 rezidans da oturabilirsiniz.
    2- moda caddesi üzerinde manavlardan 6-7 liraya aldığınız domatesin kilosu antalya ' da maksimum 1-2 lira.
    3- doğalgaza aylık 200-250 lira verildiğini sayarsak antalya 'da bir klimayı sadece geceleri az yakarak ısınabiliyorsunuz. gündüzleri güneş varsa hiç gerek kalmıyor.
    3- her mevsim güneş olduğundan dolayı günısılar ile su ısıtmaya para vermiyorsunuz.
    4- istanbul'un gri ve klostrafobik havasından ziyade kışın haftalık yağışlar dışında antalya genelde güneşli oluyor ve iç açıcı bir havası var.
    5- istanbul 'da 6000 tl maaş aldığınızı varsayarsak antalya'da 3000-3500 lira maaş gelir ve gider endeksinde aynı paraya denk geliyor.
    6- antalya 'da trafik yok, istanbul'a oranla gerçekten yok!
    7- nisan ayında saklıkent kayak merkezinde kayıp kırk dakika sonra denize girebilirsiniz.
    8- insanları istanbul'a göre daha merhametli ve yardımseverdir.
    buraya daha yüzlerce madde sıralayabilirim. dünyanın en güzel şehirlerinden birisidir gerçekten antalya. haftasonu yüzlerce alternatif sunar sizlere. ağustos ayında antalya'ya gelip de "omo oroso çok socok" diyen tiplere bakmayın.
    şehir hakkında detaylı bilgi almak isteyen olursa seve seve yardımcı olurum. çünkü ben bir antalya milliyetçisiyim artık. alın kadıköy ' de boğa da sizin olsun!
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap