2557 entry daha
  • mrs. hudson'ın çılgın atttığı dünkü bölüm* ve bir sonraki bölüm adına teorilerimin olduğu dizi.

    --- ***spoiler*** ---
    - gelecek bölümde göreceğimiz, molly'nin ağzını kapatan bu el, ya kız kardeşin ya da irene'in eli. irene olsa mutlaka bir oje sürerdi, o çirkin bilekliği de takmazdı diye düşünüyorum.

    - bölümde sherlock "insanlar için 3 sayısının bir rahatlatıcılığı var. 3'ten sonrasını aramayı bırakıyorlar" dedi. dolayısıyla holmes ailesinin 3 kişi olduğunu bize düşündüren ne? sherrinford en büyük abi olabilir ve bu sezon dahil olabilir diye düşünüyorum.

    - daha zayıf olan ihtimal ise sherrinford'ın bir akıl hastanesi adı olması ve bu manyak ablanın ordan kaçması. mycroft da arayıp kontrol ediyordu, falan filan.

    - tüm bu teorileri bir yana bırakacak olursak enfes bir bölümdü. bunda bu bölümde gördüğümüz efektlerin (ya da grafikler mi denir ne denir bilemiyorum) de katkısı bol. ba-yıl-dım! 3. sezondaki tekno efektler sezonun kendi içinde diziye yakışıyordu ancak alışamamıştık. bu bölümde gördüklerimiz daha çok 2. sezon tadındaydı. özellikle sherlock'un bölümün başlarında iyice uçup sonra düştüğü anlara bayıldım. *

    - toby jones bence çok başarılı bir kötü adam olmuş. kendisine ayrılan süreye rağmen sonuna kadar ürkütücüydü. aynı zamanda karakterinin söylediklerinin hepimizin içten içe bildiği şeyler olması; bu noktaya değinip eleştiriye açık nokta bırakmasını sevdim.**

    - culverton smith kötüsünü izlemekten gerçekten keyif aldım. tam bir bond kötüsü gibiydi. ayrıca buralardan bir iş adamını da andırıyor ama ben isim vermeyeyim.*

    - ccc mrs. hudson ccc dediğimiz anlar bolcaydı. bu kadını bu kadar sezondur sevemedim ama bu bölümde hayran kaldım resmen. sherlock'u bagaja tıkması falan iyi güldürdü. kadın baroness.

    - o kadar ölümcül olay oldu benim aklım hala aşk meşkte. irene adler'ın mesaj sesi duyulduğunda whatsapp grubumuzda eş zamanlı "ayyy ayyyy" tepkileri çığ gibi büyüyordu.* sherlock'un hala onunla mesajlaştığını, gerçekten de aşık olduğunu bilmek güzel. ama john'un insanın sevdiği kişiyle hemen şimdi iletişim kurması gerektiğini vurguladığı konuşması da bayağı üzdü.

    - mary, bebeğim, yine çok cooldu.

    - mycroft da çokça güldürenler arasında. bu adamdan böyle bir şey bekliyordum.

    - benedict'çiğim sakalla at hırsızına dönmüş. bir ara ekstra özenle bırakılmış ve şekillendirilmiş "derbeder adam" sakalıyla gezerken türk filmlerindeki acılı sahneleri hatırlamadım değil.

    - john'un otobüste bakıştığı kızdan tiksinmiştim. zoey deschanel'a benziyor ondandır dedim, geçtim. bölümün başında sherlock'un odasındaki kızdan tiksindim. yetmedi terapistten de tiksinince, oha bunlar aynı kişi tepkisini vermiştim ama artık çok geçti, john da aynı tepkiyi verdi.*

    - trailerlarda gördüğümüz o meşhur "ay lav yu" öbeğini sherlock irene için mi söyleyecek? ay hadi inş.

    - moffat ve gatiss, bir sonraki bölüm için bond filmi thunderball gibi olacak demişler. bond'un neredeyse özü sherlock olduğundan bu dönüşüm ve aksiyon bana oldukça keyif veriyor.

    - hala aramızda "yo omo kitopto böylö döğöldöö" diyenler, diyenlerimiz var. "uyarlama nedir, başarılı bir uyarlama nasıl olur?" konulu makaleler okumalarını tavsiye ediyorum.
    --- ***spoiler*** ---

    kısaca, en sevdiğim sherlock bölümlerinden biri olmuştur a scandal in belgraviave the reichenbach fall ile birlikte.
940 entry daha
hesabın var mı? giriş yap