33 entry daha
  • bakiniz basbakanimiz ne demis bu harc hakkinda, "ne kaldiriyorsunuz, oradan gelen paralarla biz yoksullara ev yapiyorduk".
    simdi, yoksullara ev yapmanin sosyalist olmayan bir devletin görevi olup olmadigini gecelim, hatta o yoksullara ev yaptirma ihalelerinin acep kimlere verildigini de bir kenara birakalim, yalnizca sunu hukuken bir irdeliyelim:

    anayasanin 23. maddesinde diyor ki: "seyahat hürriyeti, suc sorusturma ve kovusturmasi sebebiyle ve suc islenmesini önlemek amaclariyla kanunla sinirlanabilir. vatandasin yurtdisina cikma hürriyeti, ülkenin ekonomik durumu, vatandaslik ödevi ya da ceza sorusturmasi veya kovusturmasi sebebiyle sinirlanabilir."

    hadi son ekonomik krizle birlikte ülkenin ekonomik durumunu gerekce gösterip o harci koydunuz. peki yukarida adi gecen temel haklardan biri olan seyahat hürriyetiyle ilgili anayasa maddesinde, "yoksullara ev yapmak icin sinirlanabilir" diye bir sey var mi? yok. peki artik ekonomik kriz falan da kalmadigina göre o harc niye var? temel haklar ancak anayasada yer alan gerekcelerle kisitlanabilecegine göre sizin yaptiginiz anayasaya aykiri degil mi? aykiri. e, o zaman niye ben sade yurttas olarak tck'ya aykiri bir sey yaptigimda yargilaniyorum da, siz anayasaya aykiri bir sey yaptiginizda sade bir yurttas olarak buna karsi anayasa mahkemesine basvuramiyorum? peki ben de yarin kalkip banka soysam, yakalandigimda da "yoksullara ev yaptiracaktim" desem, bana ceza verilmeyecek mi?

    evet, elimde cuval acilen yanit bekliyorum efendim, her seyi devletten beklememek lazim netekim, biz de yoksullukla savasin hür neferleri olarak mücadelenize elimizden geldigince katkida bulunmak ve dagi tasi konutlarla doldurmak istiyoruz...
298 entry daha
hesabın var mı? giriş yap