1 entry daha
  • aptallık -bence- otoriter bir kurum tarafından kontrol altında tutulmalı.

    televizyon olan bir evde yaşamak, ruh sağlığı için tehlikeliymiş. bak bak bak...

    uzun uzun açıklamayacağım:
    evde çamaşır suyu bulundurmanız, beden sağlığınız için tehlikelidir.
    evde alkol ürünleri bulundurmanız, karaciğer sağlığınız için tehlikelidir.
    buzdolabınızın r22 ve öncesi gazları kullanıyor olması, hem sizin hem de gezegeninizin sağlığı açısından tehlikelidir.
    evde düdüklü tencere olması ölüm riski taşır.
    evde soba kurulması, karbonmonoksit zehirlenmesinden yangına kadar bir çok risk taşır.
    evde elektrik tesisatının bulunması, gerek çarpılma, gerekse elektromanyetik radyasyon nedeniyle hayati riski beraberinde getirir.
    evlerinizin duvarlarındaki boyalar, sürekli olarak kimyasal salarlar ve hayatınız açısından riski beraberlerinde getirirler.
    bu saydıklarımın hepsini siz de biliyor, ancak bu tehlikelerin gerçeklik boyutuna erişmemesi için bilinçli davranma yolunu seçerek, söz konusu bileşenleri fayda sağlamak amacıyla elinizin altında tutma yolunu seçiyorsunuz değil mi?
    e televizyonun bundan farkı ne?

    yok ama, illa ki 'ay kardeş, televizyon uyyşturucu, üzülüyorum ona bağımlı olanlara' diye ünlemekse derdiniz, emin olun bu kişisel gelişim gazları, tv'den daha tehlikelidir.

    otomobiller, otobüsler, tren ve uçaklar beraberinde ölüm riski getirmesine rağmen uzun zamandır insanlar tarafından tercih edilmekteler.

    mutlak iyi ve mutlak kötü addettiğiniz kavramları bir daha irdeleyin lütfen. ahmet mete ışıkara diyordu ya hani: 'deprem öldürmez, bina öldürür' diye, onun gibi söyleyeyim; 'televizyon ruh hastası yapmaz, televizyon izlemek için yaptığınız program/kanal/yayın tercihleriniz yapar... ona buna bok atıp 'ben übermensch oldum, ıyy tv ne kadar banal' demeden önce bir kez daha düşünün.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap